Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,139 $

Rendőrök mentették ki a hideg Dunából a botcsinálta mobiltolvajt

Fotó: illusztráció | unsplash
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Jó ötletnek tartotta a víz felé menekülni, ám azzal nem számolt, hogy ilyenkor még hűs a Duna.

Egy meg nem nevezett, ám a rendőrség szerint „elegáns” szálloda recepciójából emelt el egy mobiltelefont egy férfi pénteken dél körül, Budapest V. kerületében, az Apáczai Csere János utcában.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

A hotel biztonsági személyzete a szarka nyomába eredt, aki remek menekülési lehetőségnek tartotta, hogy a Jane Haining rakparton a vízbe ugorjon, majd a túlpart felé kezdjen el úszni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja villámgyorsan reagált, és a szárazföldi egységek mellett riasztotta a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreit is, majd a vízben folytatódott tovább a fogócska.

A tolvajt ugyanis még a szintén perceken belül odaérő tűzoltóhajó segítségével is csak hosszas küzdelem árán tudták kimenteni a vízből. A férfi eddigre már annyira kihűlt, hogy mentőt kellett hívni hozzá, akik kórházba szállították.

A 33 éves férfi lopás gyanúja miatt felel majd a törvény előtt, miután kellően átmelegedett. A bűnözőt egyébként letöltendő szabadságvesztés miatt körözték is – írja a police.hu.