Késsel akarták lerendezni a családok között kialakult parázs vitát

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 23. - 19:47

A két, harmincas éveiben járó férfi egy budapesti társasház előtt került összetűzésbe egymással, egyikük késsel fenyegette meg a másik család tagjait.

A vádlottak – egy 35 és egy 34 éves férfi – között 2020. november 29-én a késő esti órákban egy XIII. kerületi társasháznál családi vita alakult ki.

A 35 éves férfi a lépcsőházból a kezében egy késsel akart kijönni, ezt azonban a másik férfi úgy próbálta megakadályozni, hogy a bejárati ajtót befelé nyomta – írta az ugyeszseg.hu.

Ennek során az ajtórésen keresztül ököllel fejbe ütötte a még lépcsőházban lévő férfit, aki ennek hatására a földre esett. A 34 éves vádlott ezután még bele is rúgott a még földön fekvő vádlott-társába, aki ekkor a kezében lévő késsel szúró mozdulatot tett az őt megrúgó férfi combja felé, de nem érte el.

A 35 éves férfinak végül sikerült felállnia, majd az ajtón kilépve belerúgott a másik férfiba, majd ezt követően folytatódott közöttük a dulakodás, kölcsönösen ütlegelték egymást. A verekedés közben a 35 éves férfi a földre dobta a kést, amit társa megszerzett, a földről felvette és a konfliktus hevében fenyegetőzött vele.

A két férfit végül az egyik vádlott időközben helyszínre érkező élettársa – aki korábban a másik vádlott élettársa volt – próbálta csitítani.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség mindkét férfival szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben – a két garázdával szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, hogy az egyik férfi gépkocsival a helyszínre érkezik, majd szóváltásba és verekedésbe keveredik a másik férfival.