Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,55 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,041 $

Az Országház lépcsőjén szavalja majd a Himnuszt Novák Katalin

TÉMÁK:
#novak katalin
Fotó: A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök újévi köszöntőjének televíziós felvételén a Sándor-palotában 2022. december 30-án. MTI/Sándor-palota
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Idén január 22-én, a magyar kultúra napján egyúttal a Himnusz 200. évfordulóját is ünnepeljük.

Novák Katalin köztársasági elnök a mai napon, 2023. január 22-én 17 órától az Országház főlépcsőjén szavalja majd a nemzeti imádságot, mégpedig 200 gyermek – 100 anyaországi és 100 határon túli – kíséretében.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Idén január 22-én, a magyar kultúra napján egyúttal a Himnusz 200. évfordulóját ünneplik, hiszen 1823-ban ezen a napon, Szatmárcsekén tisztázta le Kölcsey Ferenc a magyarság nemzeti imádságának kéziratát – számolt be a Mandiner az MTI alapján.

Ez a jeles évforduló a nemzeti kultúra közösségmegtartó erejére, a magyarság kulturális örökségének megőrzésére, fenntartásának fontosságára és védelmére emlékeztet. A Kulturális és Innovációs Minisztérium ezen a napon a nemzet egységére, a magyar közösség együvé tartozásának erejére, illetve arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy az összetartozás megélése a nemzet megmaradásának záloga.

Ezzel egy időben négy határon túli helyszínen: a partiumi Nagyváradon, az erdélyi Székelyudvarhelyen, a felvidéki Nagymegyeren és a délvidéki Zentán, valamint a megemlékezéssorozat kiemelt helyszínein: Kölcsey egykori lakhelyén, Szatmárcsekén és az Európa Kulturális Fővárosa Veszprémben is ugyanebben az időpontban szavalják majd a Himnuszt – írta a KIM a közleményében.