Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Orbán Viktor 10 pontja, amellyel megerősítheti Magyarországot

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a fõvárosi és a megyei kormánymegbízottak kinevezési okiratának ünnepélyes átadásán a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án. Az okiratok átvétele után a kormánymegbízottak letették hivatali esküjüket. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
not image

Takács Petra

2022. július 27. - 17:50

A magyar miniszterelnök 10 pontot fogalmazott meg, amellyel Magyarországot lokális kivétellé teheti egy globális recesszió idején.

Senki nem gondolta volna, hogy ilyen mértékű lesz Orbán Viktor tusnádfürdői beszédje, ami még a nemzetközi sajtót is bejárta. A beszéd után Orbán egyik legrégebbi tanácsadója lemondott, majd a miniszterelnök levélben reagált erre.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Azóta sorra jelennek meg a hevesebbnél hevesebb kritikák a kormányfőről, többek között Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára részéről, de Jakab Péter sem kíméli. Nagyon sokan mozdultak meg a baloldal részéről, és egyértelműen egy új kormányban látják a megoldást.

Ezzel szemben a jobboldal szerint a baloldal képtelen a kormányzásra, és ahelyett, hogy igazán velük foglalkoznának, igyekeznek megoldani a nehéz helyzeteket. Ezekből van most bőven az ukrajnai háború és az egyelőre kevésbé hatásos orosz szankciók miatt.

Orbán szerdán kormányülést tartott, melynek ideje sok fontos dolgot beszélhettek át. Valószínűleg órákon át tartott a megbeszélés, amit bejelentések követhetnek, de egyelőre semmi érdemleges nem szivárgott ki.

Orbán késő délután egy 10 pontból álló tervet tett közzé, ami kapcsán hangsúlyozta, a terv készen áll. Pontról pontra mondta el, hogy mik a legfontosabb intézkedések, kezdve a határok megvédésével, aminek fontos részei lesznek a határvadászok.

Ehhez kapcsolódóan fontos megjegyezni a hadiipar és a hadsereg fejlesztését is, amik ugyancsak nem kívánnak halasztást. Természetesen a családalapú támogatás sem maradhat ki a sorból, ahogyan a külföldi tökebeáramlás, amit tovább növelnének.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.