Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Karl Nehammer osztrák kancellárral és Aleksandar Vucic szerb államfõvel, a magyar-osztrák-szerb plenáris megbeszélés után tartott közös sajtótájékoztatón a Várkert Bazárban 2022. október 3-án. A tárgyalások fõ témája az illegális migráció elleni közös fellépés volt. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor magyar miniszterelnök egy nagyon fontos találkozón vesz részt, miközben az elhibázott brüsszeli szankciókról beszél.

Orbán Viktor miniszterelnök Prágában megbeszélést folytatott Václav Klaus korábbi cseh államfővel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

A Václav Klaus Intézet épületében megtartott tárgyaláson az orosz-ukrán háborúról és a nyomában kialakult migrációs és gazdasági válságról, az áremelkedésekről és az energiahiányról is szó volt.

Orbán Viktor elmondta: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni, mert a szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A háború nem ért véget, az árak Európában elszálltak, Oroszország ugyanakkor jól keres a kialakult helyzeten – fejtette ki.

Orbán Viktor és Václav Klaus kötetlen beszélgetést folytattak a rendszerváltás utáni közép-európai politikai és gazdasági folyamatokról, felidézve az ezzel kapcsolatos személyes emlékeiket is.

A magyar miniszterelnök a prágai EU-csúcstalálkozót megelőzően Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO mozgalom elnökével is tárgyalt – ismertette Havasi Bertalan.

(MTI)