Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

A magyar kormány a fogyatékossággal élőkre is nagy figyelmet fordít

Fotó: Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztosa a Sérült Gyermekek Napjáról tartott sajtótájékoztatón az Egyszülős Központban 2022. szeptember 6-án. Harmincadik alkalommal rendezik meg a Sérült Gyermekek Napját szeptember 12-én a fővárosi állatkertben. MTI/Kovács Attila

Takács Petra

2022. október 2. - 06:57

Nyitrai Zsolt külön kiemelte, fogyatékossággal élők esetében a kormány a “semmit rólunk, nélkülünk” elvet érvényesíti.

Ebben az évben 145 gyermek érkezett a Kárpát-medence 23 településéről, köztük két erdélyi településről a fóti lovasterápiás versenyre – mondta az Országgyűlés elnöke pénteken a Pest megyei városban.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

Kövér László, aki egyben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke, arról beszélt, hogy a Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 18. alkalommal rendezte meg nemzetközi és nemzeti díjlovas- és lovasterápiás versenyét.

A résztvevők el szokták mondani, hogy ez a rendezvény mindig az év fénypontja számukra, pedig egész évben lovasterápiás kezelésben részesülnek; mégis itt mutathatják meg, mit tudnak, és találkozhatnak a társaikkal, s ez számukra óriási élmény – mondta a politikus, hozzáfűzve: óriási élmény “számunkra is, akik ennek a rendezvénynek a szervezésében részt veszünk”.

Kövér László közölte, hogy a szomszédságban, más pályákon egy nemzetközi szinten is számon tartott díjlovagló versenysorozat is zajlik, ahol 11 országból 26-28 versenyszámban jöttek össze versenyzők.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos elmondta, hogy nehéz időket élünk, de az ilyen típusú rendezvények jelzik, hogy az élet nem áll meg. Hozzátette, hogy most van a magyar diáksport napja is, és a kormány egyik fontos törekvése volt, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy minden fiatal minden nap tudjon sportolni.

A miniszterelnöki biztos beszélt arról: a fogyatékossággal élők esetében a kormány a “semmit rólunk, nélkülünk” elvet érvényesíti. Nagy István agrárminiszter arról beszélt, hogy függetlenül attól, hol és milyen környezetben él, milyen lelki és testi adottságokkal rendelkezik egy gyermek, benne rejlik a társadalom ereje, a nemzet jövője. Éppen ezért kell kiemelt figyelmet fordítani a magyar családok támogatására – tette hozzá.

lmondta, hogy fantasztikus az a munka, amelyet a Magyar Lovasterápia Szövetség és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat együtt végez, és azt, ahogyan a két szervezet egymásra talált, meg kell becsülni. “A két szervezet, mint egy igazi szülői közösség karolja át, óvja, neveli és fejleszti (…) a sérült gyermekeket, így erősítve azt a hitet, hogy az ember célja ezen a földön nem lehet más, mint hogy békében és szeretetben éljen” – fogalmazott a miniszter.

Hozzáfűzte: nincs is más célja ennek a rendezvénynek, mint az, hogy “hogyan tudunk egymásra találni és hogyan tudjuk megkérdezni azt, hogy miben segíthetünk, miben lehetünk támasza, segítsége egymásnak”.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.