Dollár
430,80 Ft
Euró
417,58 Ft
Font
468,05 Ft
Bitcoin
19,489 $

Novák Katalin újabb intézkedéscsomagot jelentett be, a fiatalok és a családosok is érintettek

Fotó: Facebook/Novák Katalin
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 15. - 03:47

Novák Katalin, a társadalmi újraindításért felelős operatív törzs vezetője újabb intézkedéscsomagot jelentett be.

A Novák által bejelentett csomagnak több társadalmi réteg is az érintettje, köztük a diákok, a családosok, a mezőgazdasági őstermelők és az özvegyül maradtak is.

Soron kívül Kreml: Oroszország pénteken hivatalosan is annektálja a megszállt ukrán területeket

Az egyik ilyen bejelentés, hogy október 1-től ismét lehet igényelni a Diákhitel Pluszt, amely az egyik legnépszerűbb diákhitelnek bizonyult. Mint Novák fogalmaz, ezzel újabb felsőoktatási hallgatóknak teremtenek lehetőséget.

Erre vonatkozóan Novák kihangsúlyozta, hogy a diákhitel lehetőségétől nem fognak elesni az Egyesült Királyságban tanulók sem. Azok a hallgatók, akik 2021. január 1 előtt kezdték meg tanulmányaikat egy brit egyetemen, jogosultak maradnak a diákhitelre.

Novák bejelentette azt is, hogy újabb könnyítések mellett döntöttek az otthonteremtési támogatásokat illetően, köztük azoknál, akik CSOK-ot vettek fel: meghosszabbították a gyermekvállalási határidőt 2022. június 30-ig.

A családi ügyekért felelős miniszter bejelentette azt is, hogy jelentősen bővül azoknak a beruházásoknak a köre, amelyekre az otthonfelújítási támogatás igénybe vehető. Novák felsorolta ezeket az eseteket:

  • Látás- és hallássérültek; autisták életét megkönnyítő fejlesztésekre
  • Kültéri lépcső kialakítására és felújítására
  • Külső, elektromos munkálatok elvégzésére is kérhetik a családok.

Novák jelezte, hogy bizonyos esetekben a mezőgazdasági őstermelők, ha családjukkal ugyanazon ingatlanon laknak és gazdálkodnak, jogosultak lesznek a Családi Otthonteremtési Kedvezményre.

Végezetül a miniszter jelezte, hogy azokban a családokban, ahol az egyik szülő meghal, az özvegy továbbra is jogosult marad az otthonteremtési támogatásokra elhunyt házastársa TB-jogviszonya alapján.