Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Fotó: Unsplash/Gabriel Lamza
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha napközben akár több órára is kisüthet a nap, az éjszaka folyamán viharos széllökésekkel kísért havazásra, máshol havas esőre, és hózáporra van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint északnyugat felől egyre inkább növekszik, vastagszik a felhőzet, amelyből késő délutántól az ország északi felén már előfordulhat elszórtan záporos jellegű csapadék: a Dunántúlon a záporesőnek, míg északkelet felé haladva a havas esőnek, hónak van nagyobb esélye.

Késő este a frontális felhőzet délkelet felé levonul hazánkról, mögötte felhőátvonulások várhatók, mely mellett kedden általában több órára kisüt a nap. Elszórtan várható zápor, hózápor, éjszaka a Dél-Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben átmeneti ónos eső sem zárható ki.

A délnyugati szél estétől már egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, amelyet éjszakától sokfelé erős, főként az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben viharos lökések kísérhetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között várható, a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti megyékben lehet gyenge fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 4 és 10 fok között valószínű.