Clouds
21 Budapest
Dollár
359,67 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
433,33 Ft
Bitcoin
23,550 $

Most a Lidl nevében kérnek pénzt a nyereményjátékos csalók

Fotó: Unsplash/K. Mitch Hodge
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy újabb csalás terjed Magyarországon, a csalók most a Lidl nevében egy nyereményjátékra hivatkozva postázási címet és a postai költségek megfizetését kérik az áldozatoktól.

Maga a vállalat hívta fel a figyelmet a csalásra, Facebook-oldalukon pedig azt írják, hogy az általuk megszervezett nyereményjátékokról minden esetben hivatalos felületeken értesülhetnek a vásárlók, s kiemelték, a nyeremények postázási költségeinek megtérítését sem kérik soha a nyertesektől.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Kedves Vásárlóink! Szeretnénk felhívni figyelmeteket egy online terjedő csalásra, melyben a csalók vállalatunk nevében…

Közzétette: Lidl Magyarország – 2021. április 22., csütörtök

A vállalatra hivatkozó csalók azzal próbálják csapdába csalni az áldozatokat, hogy azt állítják, az érintettek Lidl ajándékutalványt, vagy okostelefont nyertek a sorsoláson, ennek eljuttatásához pedig “csak” a postázási címet kell megadni és a postázási költséget kell kifizetni – írja a Telex.

Ez már nem az első csalás, ami elterjedt Magyarországon, az elmúlt hónapokban megszaporodott az ilyen jellegű visszaélések száma: korábban az Erste Bank emailt küldött ügyfeleinek, melyben arra figyelmeztették őket, hogy a csalók próbálják telefonon magukat banki ügyintézőnek kiadva, egy “gyanús tranzakcióra hivatkozva” megtudni bankkártyaadataikat, hogy arról “feloldhassák a tiltást”.