Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

Még a Morbiust is alulmúlta a Marvelek a mozikban

Ilyen borzasztóan gyenge teljesítményt még egyetlen Marvel-film sem produkált.

Fotó: Marvel
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Noha már a tesztvetítések alapján várható volt, hogy a Marvelek nem lesz közönségkedvenc, arra talán senki sem számított, hogy a Morbiust is képes lesz alulmúlni a mozikban. A Marvel Cinematic Universe új filmje, a Marvelek a legrosszabb 2. hétvégi visszaesést produkálta a képregényfilmek történetében.

A film, mely a 2019-es Marvel kapitány közvetlen folytatása, a Marvel Cinematic Universe 33. alkotása, és a harmadik az 5. fázisban. A filmben Marvel Kapitány (Brie Larson) ereje összefonódik Ms. Marvel (Iman Vellani) és Monica Rambeau (Teyonah Parris) erejével, s arra kényszerülnek, hogy összefogjanak egy veszélyes új fenyegetés leküzdése érdekében. Soron kívül Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

A Variety jelentése is megjegyzi, a bukásra már a nyitóhétvégén is voltak jelek, ám a második mozis hétvégén látványosan bezuhant az érdeklődés az új Marvel-film iránt: miután az egész MCU legalacsonyabb nyitóhétvégéjét produkálta, a második hétvégén mindössze 10,2 millió dollárt hozott a konyhára a mozikban. Ez egy egészen elképesztő, 79 százalékos visszaesést jelent.

Ez a borzasztó bevételi eredmény is azt jelzi, hogy a legutóbbi MCU-film, A galaxis őrzői Vol. 3 stabil teljesítménye volt az utolsó, és a Marvel mind kritikai, mind kereskedelmi szempontból egy lejtmenetben van. Noha A Hangya és a Darázs: Kvantumánia sem volt a rajongók kedvence, mégis 103,1 millió dolláros bevétellel nyitotta a debütáló hétvégéjét.