Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

11 éves fiút molesztált egy többszörös visszaeső pedofil férfi, életfogytiglant kapott

A bíróság életfogytiglanra ítélte.

...svg content...Fotó: Unsplash
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A „három csapás” alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre – erőszakos többszörös visszaesőként – azt a férfit, aki szexuális bűncselekményt követett el egy gyermek sérelmére – derül ki a Győri Fellebbviteli Főügyészség csütörtöki közleményéből. Mint írják, a vádlott 2022. május 16-án a délutáni órákban jutalom ígéretével a lakóhelyére csalta a buszmegállóban várakozó 11 éves kisfiút, majd szexuális cselekményt végzett, végeztetett vele. Amikor a gyermek segítségért kiabált, illetve megkérdezte, hogy mikor mehet haza, bántalmazta, megfenyegette.

Mivel elégedetlen volt a sértettel, a telefonján egy pornográf videót mutatott neki, és felszólította, hogy ő is azt csinálja, végül hajnali 5 óra után a férfi elengedte a gyermeket, aki az iskolába ment, és onnan értesítették a rendőrséget. A Győri Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. Egyúttal megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A vádlott cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül, és mivel ilyen bűncselekmény miatt korábban már kétszer elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső, emiatt az újabb, súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása vele szemben – közölték. Hozzáteszik: a vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, ezért a védőjével együtt az ítélet ellen fellebbezett. A Győri Ítélőtábla a május 15-én kihirdetett határozatában egyetértett a főügyészség álláspontjával, a férfi bűnös, törvényes az életfogytig tartó büntetés kiszabása.

A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját az ítélőtábla 25 évben határozta meg – tudatta az MTI a közleményre hivatkozva. Korábban arról is beszámoltunk, hogy megdöbbentő részletekre derült fény egy édesapa által az újbudai pedofilbotrány ügyében: a XI. kerületi Szivárvány óvoda vezetője hibázhatott egy érintett szülő szerint. Mint ismert, a pedagógiai asszisztenst pedofil-bűncselekmény gyanújával vették őrizetbe, s amint fény derült rá, mi történhetett, azonnal elbocsátották a munkahelyéről.