Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mol: az MNB igent mondott az Alteo Nyrt. részvényeire tett vételi ajánlatra

TÉMÁK:
#MNB #MOL
Fotó: Tárgyaló a Mol Campus épületében Budapesten, a Kopaszi-gát mellett az avatás napján, 2022. december 8-án. A 143 méter magas, nettó 86 ezer négyzetméter alapterületű épületben 2500 ember fog dolgozni. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Mol hivatalos tájékoztatása szerint az MNB jóváhagyta az Alteo Nyrt. részvényeire tett nyilvános vételi ajánlatot.

Az MNB jóváhagyta az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeire tett nyilvános vételi ajánlatot – közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn. Az olajtársaság azt írta, az Alteo egyenként 12,5 forint névértékű, névre szóló törzsrészvényeire a kötelező nyilvános vételi ajánlati ár változatlanul 3040 forint.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Az ajánlat elfogadásáról február 10. és március 13. között nyilatkozhatnak a részvényesek. Az olajipari vállalat korábbi tájékoztatása szerint szindikátusi és összehangoltsági szerződéseket írtak alá a Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt Főnix Magántőkealappal és az Indotek-Investments Zrt. által kezelt Riverland Magántőkealappal, hogy többségi befolyást és közös irányítást szerezzenek az energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat, az Alteo Nyrt. felett.

A felvásárlás megvalósulása lehetővé tenné a cégcsoport számára, hogy növelje jelenlétét a zöldenergia-termelésben és -kereskedelemben, összhangban a vállalat 2030-as stratégiájával – közölte korábban a Mol.

(MTI)