Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

A Mol válaszolt, hogy szállítanak-e külföldre üzemanyagot 

TÉMÁK:
#MOL #üzemanyag
Fotó: A Mol algyõi olajfõgyûjtõje 2022. november 28-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

A Jobbik képviselője vetette fel az ügyet, a vállalat azonban cáfolta az állításokat. 

Bencze János, a Jobbik országgyűlési képviselője a közösségi oldalán arról írt, hogy a Mol naponta 160 ezer liter üzemanyagot szállít Ukrajnába, „és ezt nem utcai pletykákból vagy városi legendákból hallani, hanem az egyik legnagyobb logisztikával foglalkozó vállalat első emberétől”. 

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

„A Záhony-Port Zrt. vezérigazgatója a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlésen számolt be arról, jelenleg a vállalat legfontosabb feladata a MOL által szállított üzemanyag Ukrajnába továbbítása” – írta. 

„Eközben az országban tombol az üzemanyaghiány. Az engedélyezett 50 liter tankolás a gyakorlatban általában a felét sem jelenti, de vannak olyan benzinkutak, ahol már 2 liter a napi limit. Ha valaki normálisan meg akarja tankolni az autóját, sok esetben kénytelen 40-50 kilométert utazni. Benzinkutak tucatjai hetente húzzák le a rolót. És közben a kormány, mintha itthon minden a legnagyobb rendben volna, nyugalommal szállítja az üzemanyagot külföldre. Hol van itt a magyar érdek?” – tette hozzá. 

Az Index úgy döntött, hogy megkeresi a Molt az ügyben kommentárért, és a sajtóosztály pedig válaszolt is az ügyre: 

„A magyarországi üzemanyagpiac mintegy 30 százaléka importforrásból érkezett az elmúlt években, jelenleg azonban ez az ellátás szinte teljesen eltűnt és a Mol látja el a hazai benzinkutak 85 százalékát. Az itthoni készletek növelése érdekében már korábban korlátoztuk a Mol exporttevékenységét, amely az Ukrajnába szállított mennyiségre is vonatkozik”

– jelezték.