Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $
Brisbane, 2017. február 7. Az énekes Axl Rose (b) és a szólógitáros Slash, a Guns N' Roses amerikai rockzenekar tagjai a Brisbane-ben tartott koncertjükön 2017. február 7-én. (MTI/EPA/Dan Peled)

Mit várjunk a Guns N’ Roses-tól, és mit ne?

Szerző: Bense Róbert

Kedden robbant a hír, hogy újra Budapestre jön a legendás amerikai zenekar, segítünk, hogy ne csalódj!

Bense Róbert

2023. február. 23 - 19:36

A ’92-es fellépés már történelem, a 2006-os koncertet viszont inkább hívhattuk volna Axl Rose és barátainak, hiszen akkor még fasírtban volt a többi taggal, ráadásul órákat késett, ami miatt sokan a pénztáraknál követelték vissza a jegyárakat. Ilyen most (remélhetőleg) nem lesz, ráadásul Slash-t és Duff McKagan-t is láthatjuk a színpadon, de azt ne várjuk, hogy minden olyan lesz, mint a banda fénykorában!

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Aki arról álmodozik, hogy Axl fejkendőben, pilótaszemüvegben, kisgatyában és lobogó hajjal rohan majd ki a színpadra, és egy bespeedezett kakas hangján zendít rá a Welcome to the jungle-ra, az inkább nyissa meg a youtube-ot és keressen egy ’92-es koncertfelvételt.

Akik bevásároltak a drága jegyekből, remélhetőleg tisztában vannak ezzel, sokan a kommentek között azonban így is Axl hangjával vannak elfoglalva.

Csak összehasonlításképp álljon itt két videó:

Axl Rose 61 éves. Kezdjük ott, hogy rövidre váltott, de legalább van még haja! Nem olyan a hangja, mint 2017-ben, pláne nem olyan, mint a kilencvenes évek elején, az egyszerűen lehetetlen lenne. Néha megcsillan még a HANG, de egyértelmű, hogy aki igazi Guns rajongó, az azért megy, hogy lássa őket a színpadon, hogy bekeretezhesse a jegyét, hogy évtizedek múlva az unokáknak mesélhesse az élményt.

A jó hír, hogy bár mostanra kicsit olyan, mintha Mickey egér veszett volna el a torkában, Axl Rose lelkes, és ami még fontosabb, sokkal nyugodtabb, mint 30 éve. Egyáltalán örüljünk, hogy él és végigugrál 2-3 órát a színpadon! Az is jó hír, hogy mivel mostanra mindenkinek profi fényképezőgépek lapulnak a zsebeiben, így azért sem fog balhézni és levonulni, amiért valaki készít róla egy előnytelen fotót.

Kevésbé lelkesítő, hogy a tavalyi Red Hot Chili Peppers Puskás Arénás koncertjén a beszámolók szerint csapnivaló volt a hangosítás, főleg a felső szektorokban. Sokan a stadion akusztikáját tették ezért felelőssé, ám remélhetőleg a hangtechnikusok valami mágiát találnak addig, amivel lehet javítani a helyzeten. De ne feledjük, Slash akkor is jól szól, ha rosszul szól!

Annak azonban örülhetünk, hogy végre van egy olyan létesítmény Budapesten, ami a Guns N’ Roses számára is megfelelt, hiszen ők még mindig képesek arénákat megtölteni (erre azért kevés “öregfiú” képes), és – nagyon helyesen – nem is adják alább. Egyszerűen azért nem tudták őket eddig leszervezni Magyarországra, mert nem volt olyan hely, ahol elfért volna 70-80 ezer ember.

Utolsó pillanatos koncert lesz ez, és kötve hiszem, hogy még egyszer látni fogjuk őket Budapesten. Így aztán nem is meglepő, hogy elkapkodták a jegyeket. Aki csodát vár, az inkább már most adja el a belépőjét. Aki viszont összefogná a barátait és tombolna velük egy hatalmasat a Sweet Child O’ Mine-ra úgy, hogy még Axl-t is „túlvinnyogja” a három méteres körzetében, az egy percig se habozzon! Ígérem, hogy jó lesz! És mint írtam, néha megcsillan, és olyankor még mindig hidegrázós a hangulat, és ha becsukod a szemed, ott leszel ’92-ben.