Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Curtis szerint „féltékenységből” nem díjazta a szakma korábban

A rappernek rosszul esett, hogy nem kapott díjakat.

...svg content...Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Style

Takács Petra

Szerkesztő

Széki Attila, művésznevén Curtis a Manna Fm Valódi Nők című műsorában Balázs Andrea, Pálfi Éva és Argyelán Krisztina vendégeként beszélt arról, hogy a szakma soha nem díjazta pályafutása során, pedig neki nagy szüksége lett volna rá, mert sokat jelentett volna neki.

A rapper megosztotta, rosszul érintette, hogy ő nem kapott díjakat a szakmától munkássága elismeréseképpen. Azt is elárulta, azt tervezi, hogy nem hajtja túl magát és 50 éves korában visszavesz a tempóból, s inkább mentorként folytatja tovább. Az el nem nyert díjak kapcsán úgy fogalmazott: Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

„Igazából nem árulok el nagy titkot. Fontosak voltak, aztán sokáig olyan embereknek adták ezeket a díjakat – nem megbántva őket –, akik nem biztos, hogy megérdemelték. Van az a mondás, Oroszországban mondják egyébként, elnökválasztás körül, hogy nem az a lényeg, hogy mennyien szavaznak, hanem hogy ki számolja.”

Úgy látja, noha a szakma nem díjazta, nem ismerte el munkásságát, egy látványos tendencia rajzolódott ki esetében, történetesen, hogy közönségdíjakat ezzel szemben szokott nyerni:

„Hát, ez igaz volt ezekre a díjátadókra is sokáig. Érdekes, hogy én általában mindig közönségdíjat nyerek. Szakmai díjat nem nyertem, még a Belehalokkal se. Hát igen, ezen el kell gondolkodni, hogy a szakma miért nem díjazza, vagy azok az emberek. Nyilvánvalóan vagy féltékenységből, vagy valami olyan oknál fogva, amivel én nem tudok azonosulni. Engem leginkább mindig a közönség díjazott, és igazából szerintem ez is a legfontosabb, hogy a közönség szeresse, amit csinálok.”

A jövő kapcsán Curtis megosztotta, meglátása szerint „a rap olyan műfaj, ami a Ganxsta Zolee-n kívül másoknak hülyén néz ki mondjuk ilyen ötven fölött”, ő pedig éppen ezért csinál kiadót, foglalkozik majd a tehetséggondozással és igyekszik a fiatalok karrierjét építeni:

„Ilyen 50 éves koromig szeretném azt, hogy így, ilyen szinten, hogy tényleg nyáron végig fesztiválszezon, utána meg mondjuk ilyen évi pár nagy koncert. Menjenek a fiatalok, nekik írjak szöveget, építsük fel a produkciójukat, azt nagyon szeretem.”