Nagyot ment a Microsoft, 20 százalékkal nőtt a techóriás bevétele

Microsoft
not image

Kulcsár Péter

2021. július 30. - 13:58

Az előző negyedévben jelentősen megemelkedett a redmondi nagyvállalat bevétele, köszönhetően főként a koronavírus-járvány miatti zárlatoknak.

A globális chiphiány ellenére rendkívül pozitív eredményekkel zárult a negyedik fiskális negyedév a Microsoftnál, a cég hivatalos közleménye szerint egészen pontosan 14,69 milliárd amerikai dollár bevételre tettek szert a produktivitási és üzleti szegmensben, míg 14,09 milliárd dollárt kaszíroztak a személyi számítógépekkel kapcsolatos ágazatban.

Mindeközben az OEM, vagyis a Windows operációs rendszerrel előre telepített számítógépek és laptopok piacán 3 százalékos csökkenést mértek, ami viszont a végeredményen nem látszódott meg.

A Microsoft vadonatúj Surface Laptop 4 és Surface Pro 7 Plus megjelenése sem vetette vissza a redmondiakat, holott e két notebookot érzékenyen érintette a chiphiány, mivel 20 százalékkal kevesebbet tudtak csupán belőlük értékesíteni.

A Microsoft Office mutatói 19 százalékos javulást mutattak, a Business Suite esetében 20 százalékos emelkedést mértek. A Microsoft 365 szolgáltatásra 51,9 millió felhasználó iratkozott fel, ami 22 százalékkal több, mint ahányan az előző negyedévben előfizettek rá.

A Cloud bevételei mintegy 34 százalékkal feljebb mentek, miközben a felhőszolgáltatások 53 százalékkal robbantak be a piacon.