Fontos részletek derültek ki a Windows 11-ről

Microsoft
not image

Kulcsár Péter

2021. július 26. - 11:17

Azok, akik frissíteni szeretnének a közeljövőben a Microsoft vadonatúj operációs rendszerére, folyamatosan figyelnie kell majd az upgrade lehetőségét a Gépházban.

A Microsoft korábban megerősítette, hogy a Windows 11-re történő frissítés ingyenes lesz, ám kiderült az is, hogy ezt az upgrade-et nem magától fogja végrehajtani a rendszer, így mindenki magától döntheti el, vált-e majd az új szoftverre – írta az Infostart hírportál.

A Windows 11 a Windows Update segítségével kerülhet a Windows 10-es gépekre, de a folyamathoz a felhasználóknak manuálisan kell ellenőrizniük az eszközükön található frissítéseket. Azaz bárki dönthet úgy, inkább marad a Windows 10-nél.

„A Windows 10 és a Windows 11 közötti szolgáltatásfrissítési folyamat a felhasználó által kezdeményezett keresési folyamat lesz, amely során lehet majd a Windows 11-re történő frissítést választani” – írta a Microsoft.

Aki nem tud vagy nem akar a Windows 11-re váltani, annak fontos információ, hogy a Windows 10-et 2025 októberéig támogatni fogja a Microsoft, azaz a számítógép még négy évig megkapja a biztonsági frissítéseket és az egyéb fejlesztéseket.