Dollár
389,80 Ft
Euró
408,24 Ft
Font
471,01 Ft
Bitcoin
16,200 $

A Barca nagyon csalódott, egyre távolabb kerülhetnek Messitől

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. július 5. - 09:36

Spanyol lapértesülések szerint a Barcelona vezetősége nagyon csalódott, amiatt a LaLiga nem volt együttműködő velük Messi kapcsán, de a szabályokat nem lehet felülírni, még az argentin megtartása érdekében sem.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Barcelona a LaLiga segítségét kéri Messi megtartása érdekében, akinek időközben lejárt a szerződése és szabadon igazolható. Azt is tudni, hogy a LaLiga elnöke, Javier Tebas nemet mondott, amiről a SPORT is beszámolt.

Soron kívül Mexikói bokszoló fenyegette meg Lionel Messit a „tiszteletlen” ünneplés miatt 

Tebas és Joan Laporta, a Barcelona elnöke az elmúlt héten találkoztak, hogy megvitassák a lehetőségeket a pénzügyi fair play szabályról. Mateo Alemany szintén ott volt a találkozón, hogy meghallgassák a katalán klub javaslatát.

A SPORT is ugyanazt írja, mint amiről nemrég hírt adtunk, miszerint a LaLiga elnöke nem bólintott rá az együttműködésre, hiszen azzal egy igen komoly lavina indulhatna be a többi klub közreműködésével, akikre ugyancsak vonatkoznak ezek a fizetési sapkák.

A Barca igyekszik minél több játékosától megválni, hogy enyhítse a bérköltségeket, miközben már attól sem zárkózik el, hogy egyes sztárokkal szerződést bontson. Pontosan ez történt Pjanic és Umtiti esetében is, akik egyelőre nem fogadták el az opciót.

A következő napokban és hetekben újabb távozói lehetnek a keretnek, de sok érkezőre már nem számíthatnak a rajongók. A legfontosabb az, hogy Messi alá tudja írni az új szerződését, amit lehetséges, hogy csak akkor tud megtenni, ha lényegesen kevesebb pénzt kap. A PSG ezt próbálja meg kihasználni, és már megtette a szükséges lépéseket.

A lap szerint Tebas hangsúlyozta a Barca elnökének, hogy semmit sem tud tenni az ügy érdekében, mivel a szabályok nem megkerülhetőek, és arra sürgette őket, hogy a többi csapathoz hasonlóan tartsák be azokat.

A SPORT úgy tudja, hogy a Barcelona nagyon csalódott volt a csütörtöki találkozó miatt, és Alejandro Echevarría együttműködésére számítanak, kihasználván a Tebasszal való jó kapcsolatát, de egyelőre nincs szó pozitív hírekről.