Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

A Barcelona már a LaLiga segítségét kéri Messi megtartásához, amiből nagy ügy lehet

Fotó: Twitter/Fotó: Twitter/Selección Argentina
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A katalánok szó szerint minden opciót megvizsgálnak annak érdekében, hogy meg tudják tartani Messit, aki hivatalosan már nem tagja a keretnek.

Ebben a formában azt mondhatjuk, hogy a Barcelonának újra le kellene igazolnia Messit, amire az argentin gyerekkora óta nem volt példa. Furcsa helyzet állt elő, ami egyúttal példátlan is, mivel lejárt a klasszis szerződése, és szabadon igazolható.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Joan Laporta, a Barca elnöke többször elmondta, hogy Messi maradni akar, és csak a pénzügyi fair play szabály akadályozza meg őket abban, hogy bejelentsék a megállapodást. A Fichajes cikke szerint a vezetőség már a LaLiga segítségét kéri az ügyben, akiknek szintén létfontosságú a játékos maradása.

Ha még túl sokat várnak, benne van a pakliban, hogy Messi mégis klubot vált. A Manchester City és a PSG folyamatosan monitorozza a helyzetet, kvázi csak ez a két klub esélyes arra, hogy leigazolják az aranylabdást.

A Onda Cero úgy tudja, hogy Laporta és a LaLiga vezetősége ma találkoznak a kérdés megoldásában, mert a Barca nagyobb rugalmasságot szeretne kérni a fizetési sapkát illetően. Egyszerűen nagyobb mozgástérre van szükségük Messi megtartásai érdekében, ami a LaLiga érdekeit is szolgálja.

Kérdés, hogy ez adott esetben milyen lavinát indítana be, mivel a többi csapat valószínűleg ezt nem venné jó néven, és 19 csapatról van szó. Akár még tiltakozhatnak is, ha a LaLiga kivételt tenne, de egyelőre semmi ilyesmiről nincs szó.

Sértetlenül megúszta súlyos autóbalesetét az Arsenal focistája

Ne feledjük, az Elche pontosan ezen pénzügyi szabályok miatt esett ki, így elég furcsán venné ki magát, ha a Barcelona jogot kapna a szabályok megváltoztatására, még ha Messiről is van szó. A katalánok pengeélen táncolnak, és nincsenek túl jó helyzetben.