Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

Mindent egy lapra tehet fel a Barca Messi megtartása érdekében, itt az újabb csavar

További két sztárjától válna meg a Barcelona annak érdekében, hogy Lionel Messi a klub játékosaként folytassa tovább a pályafutását. Készek többekkel is szerződést bontani, ha ez nem megy másképp.

Fotó: Twitter/FC Barcelona
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint azt talán már mindenki tudja, Messi szerződése lejárt, tehát papíron már semmi sem köti a Barcelonához, ahogyan más klubhoz sem. Gyerekkora óta nem volt példa hasonlóra, hogy ne legyen mögötte egy csapat, akihez tartozik.

Mivel a pénzügyi fair play továbbra is komoly fejtörést okoz a Barcelonának, még mindig nem tudtak hosszabbítani az argentin legendával, aki parádésan teljesít a Copa Américán, és legutóbb is nagy gólt lőtt.

Valójában a Barcának újra le kellene igazolnia Messit, így a hosszabbítás nem szó szerint értendő, mivel a kontraktus pár nappal ezelőtt lejárt. A Mundo Deportivo beszámolója szerint a Barca jelezte Umtitinek és Pjanicnak, hogy távozhatnak, akiknek az eligazolásával jelentős bércsökkentést hajthatnának végre, és ez segítene a Messi-ügyben.

Láthatóan minden követ megmozgatnak a katalánok annak érdekében, hogy Messi ne igazoljon el, bár a PSG megtett egy újabb lépést afelé, hogy Párizsba vigye a világsztárt. Az MD szerint a Barca napok óta egyetlen egy célra összpontosít, mégpedig arra, hogy játékosokat adjon el, akik nem szerepelnek a terveikben.

Ennek több oka van, mert egyrészt sürgősen egyensúlyba kell hozniuk a számokat, hogy megfeleljenek a LaLiga által megkövetelt pénzügyi szabályzatnak, másrészt Messin kívül is fontos a bérköltségek csökkentése a jelenlegi gazdasági helyzet miatt.

Alig több mint egy hét múlva veszi kezdetét az előszezon Barcelonában, valamivel később, mint Madridban. Koeman, a katalánok edzője fontosnak tartja, hogy olyan játékosokkal dolgozzon, akik a következő időszakban a keret tagjai lesznek.

Egy ideje már keményen dolgozik a vezetőség azon játékosok eladásán, akikre Koeman sem tart igényt. Tobidóárt 8,5 millió eurót fizetett a Nizza, és további 7 milliót utalhat át a kitételek teljesülése esetén.

Konrad de la Fuente a Marseille játékosa lett, mindössze 3 millió euróért cserébe, míg Firpóért már 15 milliót fizethet a Leeds. A Barca azonban úgy döntött, hogy Umititől és Pjanictól is megválna, akik egyelőre nem feszülnek meg azért, hogy máshol folytassák tovább.

A 27 és a 31 éves játékos leigazolása sem volt a legnagyobb manőver, ráadásul mindketten sokba kerülnek. Még az is opció, hogy ingyen távoznak, így szimplán közös megegyezéssel felbontják a szerződésüket. Sok tízmillió eurót buknának rajtuk, miközben Pjanic tavaly nyáron négy évre 60 millióért írt alá, plusz további 5 milliót kötöttek le a kontraktus részeként.

A transzfer részeként akkor Arthur 72 millióét a Juventus játékosa lett, és nem tűnik úgy hogy a Barcelona élete üzletét kötötte volna. Az MD megtudta, Umtit nem fogadta el a távozási opciót, mivel szeretné meggyőzné Koemant, és maradni szeretne.

Pjanic meggyőzhetőbb, bár mielőtt elfogadná a kontraktus felbontását, megvizsgálja a lehetőségeit, de azt már tudni, hogy a korábbi klubja, a Juventus és az Inter is érdeklődött iránta. Sőt, a PSG szintén az opciók között szerepel, így ha a két játékos belemenne a kontraktus felbontásában, aláírási bónuszt is kérhetnének az új klubjuktól, mivel ingyen váltanának csapatot.

Az MD szerint a Barca Umtiti és Pjanic mellett más játékosoknak is tervez „szabadságlevelet” adni, akik nem hajlandóak távozni, vagy ha ebbe sem mennek bele, akkor közlik velük, hogy jobb esetben a kispad marad számukra, ami nem a legjobb opció egy évvel a világbajnokság előtt. Tehát ugyan fizetést kapnának, játéklehetőséget már nemigazán.

Tulajdonképpen pontosan ez volt az, amit Dembélé felé közvetítettek, csak közben a francia ismét megsérült és már meg is műtötték. Tehát nagyon úgy fest, hogy a Camp Nou-ban mindent egy lapra tettek fel, elsősorban annak érdekében, hogy Messi ne váltson klubot.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.