Dollár
393,11 Ft
Euró
411,17 Ft
Font
476,93 Ft
Bitcoin
17,094 $

Hivatalos: hónapokra kidőlt a Barca világsztárja

Lasha Dvali (b), a Ferencváros és Ousmane Dembélé (k), a Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában játszott Ferencváros - FC Barcelona mérkõzésen a Puskás Arénában 2020. december 2-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A sikeres műtét után Dembélé négy hónapig biztosan nem léphet pályára.

Lasse Lempainen, az FC Barcelona orvosi szolgálatának felügyelete mellett végzett műtétet a játékos térdkalács ficamán.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Ousmane Dembélé sikeresen átesett a jobb térdének kificamodását helyrehozó beavatkozáson, a műtétet Lasse Lempainen doktor végezte el a finnországi Turku-ban, az FC Barcelona orvosi szolgálatának felügyelete alatt, és a műtét azt jelenti, hogy a francia csatár körülbelül négy hónapig biztosan nem állhat majd pályára.

A Barca 11-es számú játékosa csereként lépett pályára Franciaország első két csoportmeccsén az Euro 2020-on, és a sérülést a Magyarország elleni második mérkőzésen szerezte Budapesten. Dembélé a 2020/21-es szezonban 44 mérkőzésen lépett pályára Ronald Koeman csapatában, és 11 gólt szerzett.

Habár örömteli a hír, hogy Dembélé sikeresen átesett a műtéten, mindez azt vetíti előre, hogy egy ilyen sérüléssel nem fog átigazolni másik klubhoz. Ha mégis, akkor viszont komoly fejtörést okozhat majd a klubnak, ugyanis szerződése jövő nyáron lejár és ha Dembélé nem hosszabbít a Barcával, brutális összeget buknának miatta, hiszen így ingyen igazolhatna át máshova. Nem mellékesen, Dembélé volt a Barca egyik legdrágább igazolása, pályára viszont szinte alig lépett sérülései miatt.