Több mint ezer menekült érkezett Magyarország határához a hétvégén

Afrikából Európába igyekvõ menekültek érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvõ Arrecife kikötõjébe 2021. szeptember 14-én, miután a spanyol tengeri mentõszolgálat mintegy 200 menekültet vett fedélzetére hat csónakból az Atlanti-óceánon. MTI/EPA/EFE/Javier Fuentes Figueroa
not image

Takács Petra

2021. szeptember 20. - 18:47

Egyre több menekült lépné át Magyarország határát, ám a rendőrök sokszor elfogják őket.

Ezerharminchat határsértővel szemben intézkedtek rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 437, szombaton 246, vasárnap 343 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron katonák és rendőrök. Emellett elfogtak tíz határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 2668 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – szeptember 6-tól 12-ig – a feltartóztatottak száma 2716 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 50 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 43 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Forrás: MTI