Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,557 $

Megszólalt a Hamász által fogva tartott két magyar kislány édesanyja

Első körben két, majd négy magyar érintettségű túszról számolt be a Külügyminisztérium.

Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, először két, majd négy magyar érintettségű túszról számolt be a Külügyminisztérium: a Hamász túszul ejtett egy testvérpárt, a 8 éves Ellát és a 15 éves Dafnát, akik édesanyjukhoz, Majan Zinhez hasonlóan magyar-izraeli kettős állampolgárok.

A Hetek megszólaltatta Majant, a csütörtökön közzétett beszélgetés egészét pedig később a Blikk szemlézte: az interjúban Majan megosztotta, exférjét, akinél a lányok is tartózkodtak, s a férfi új párját és fiát is meggyilkolták a Hamász terroristái. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Majan az interjúban azt is felidézte, hogy lányai elrablása óta több olyan, a Hamász által publikált videófelvételt látott, melyeken saját gyermekei szerepeltek. Október 7-én Majan azonnal írt volt férjének a vörös riasztást látva, hogy minden rendben van-e, aki akkor megnyugtatta Majant, ám délután már a nővére hívta kétségbeesetten, miszerint lányait elrabolták és Gázába vitték.

Majan elmondta:

„Megnyitottam, és akkor láttam a képeket, amint Dafna egy matracon ül, arabul pedig az volt a képre írva, hogy Dafna készen áll az imákra, imaruhákba öltöztették. Majd egy másik képet is küldött, amin pedig Ella látszott, meg volt sérülve a karja. Ő és Dafna is zokogott a felvételen.”

Majan mind lányainak, mind a Hamász terroristáinak üzent: lányainak azt üzenné, maradjanak erősek és tartsanak ki, ő pedig igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy mihamarabb kiszabaduljanak a fogságból. A Hamásznak pedig azt üzente, engedjék el gyermekeit, hiszen átlagos kislányokról van szó, nem politikusokról, vagy katonákról. Majan végezetül megjegyezte, nem tud róla, hogy folyamatban lenne egy mentőakció, s csak reménykedik abban, hogy gyermekei még életben vannak.