Dollár
392,31 Ft
Euró
410,65 Ft
Font
475,99 Ft
Bitcoin
17,021 $

Megerősítik a családtámogatási rendszert

Piliscsaba, 2022. szeptember 24. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelõs államtitkára, a térség országgyûlési képviselõje (b2), Farkas András, Piliscsaba polgármestere (j2) és Tázer Pálné, Piliscsaba Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke a magyarországi nemzetiségek gasztrobemutatója megnyitóján a piliscsabai Csaba-kertben 2022. szeptember 24-én. A gasztróbemutató szüreti felvonulás keretében kezdõdött meg. Az érdeklõdõk 13 nemzetiség ételkülönlegességeit kóstolhatják meg. MTI/Bodnár Boglárka

Takács Petra

2022. október 18. - 22:28

Erről Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára beszélt egy pátyi bölcsőde avatóján.

A politikus kiemelte: válság idején fontos, hogy a kormány megerősítse stratégiai céljait: “A kormány a családtámogatási rendszerből semmit nem vesz el, sőt, lehetőség szerint bővíti a támogatásokat” – mondta Menczer Tamás. A képviselő szólt arról, hogy a gyermekvállalási kedvet kifejező termékenységi ráta Magyarországon 10 év alatt 24 százalékkal emelkedett, ez az érték Európában a legmagasabb.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Magyar viszonylatban 27 éves csúcsra nőtt, elérte az 1,59-es arányt – fűzte hozzá a fideszes képviselő. A Pest megyei településen negyven gyermek nevelésére alkalmas, háromcsoportos új bölcsődét avattak kedden, a 300 millió forintos beruházáshoz az önkormányzat 120 millió forint állami támogatást kapott.

Az avatáson Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, az elmúlt 10-12 évben nyolcvan százalékot meghaladó mértékben, több mint 22 ezerrel nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, erre a kormány 230 milliárd forintot fordított országszerte.

Soltész Miklós kitért arra is: Pátyon 1990 óta négyezerről nyolcezerre nőtt a lakosságszám, és a település vezetésének nagy kihívást jelentett, hogy megteremtse a növekvő igényeknek megfelelő infrastruktúrát.

Székely László (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett arra, hogy az új intézmény megvalósulásához állami segítséggel vásárolták meg és alakították át a korábban magánkézben működő Kikelet bölcsőde épületét. A Dédelgető Bölcsőde Rozmaring tagintézményének átadásával 70 főre nőtt az önkormányzat bölcsődei férőhelyeinek száma – mondta a polgármester.

MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.