Clouds
21 Budapest
Dollár
367,50 Ft
Euró
394,61 Ft
Font
442,31 Ft
Bitcoin
22,871 $

Lothar Matthäus szerint a magyar válogatottnak helye lenne a világbajnokságon

Felcsút, 2014. április 21. Orbán Viktor miniszterelnök (k), Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó (b) és Lothar Matthaus világbajnok német futballista, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás-labdarúgótorna döntõjében játszott Real Madrid (spanyol) - Puskás Akadémia találkozó, a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna elsõ hivatalos mérkõzésének végén 2014. április 21-én. MTI Fotó: Beliczay László
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A magyar válogatott egykori kapitánya a német nemzeti csapatról is kifejtette véleményét.

Matthäus Nemzeti Sportnak adott interjúját a Mandiner szemlézte, a Bayern egykori sztárja és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a világbajnokság kapcsán is elmondta gondolatait.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Úgy vélekedett, hogy Németországnak hiba volt belevinnie a politikát a labdarúgásba – célozva ezzel a katari megnyilvánulásaikra: „Ezek a felhangok elvitték a fókuszt a lényegről, a futballról, megosztották a játékosok figyelmét.”

Összeségében viszont a katari szervezéssel elégedett volt, kiemelte, hogy közel vannak egymáshoz a meccshelyszínek. Matthäus szerint a hangulat is remek volt, „itt kell lenni és látni a boldog szurkolókat” – mondta.

Hozzátette, hogy Marokkó akár Magyarország válogatottja lehetett volna: „azok után, hogy a Nemzetek Ligájában hat pontot szereztek az angolok, négyet a németek ellen, miért ne szerepelhettek volna olyan sikeresen, mint a marokkóiak, vagy mondjuk a negyeddöntőben simán el tudtam volna képzelni a magyar csapatot.”

 „Más kisebb országoknak is sikerül, mint Portugáliának vagy Horvátországnak. A németek elleni budapesti meccsüket a helyszínen láttam, telt ház volt, hetvenezer ember, ilyen fantasztikus szurkolást még sohasem tapasztaltam Magyarországon. Nagyot fordult a világ azóta, amikor én voltam a szövetségi kapitány. Akkoriban többen jártak vízilabdameccsre, mint futballmérkőzésre” – emlékezett vissza.