Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mától az interneten is ki lehet tölteni a nemzeti konzultációt

A nemzeti konzultációt hirdető plakát Budapesten, az V. kerületi Szabadság téren 2022. október 19-én. A "brüsszeli szankciókról" szóló konzultáció ívén hét kérdés szerepel az Oroszországgal szemben már bevezetett, illetve tervezett szankciós lépésekről, illetve azok következményeiről. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A szankciók kapcsán a kormány által indított nemzeti konzultáció a mai naptól online formában is kitölthető.

Mostantól az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden.

Soron kívül Két év alatt 27%-kal lett drágább a kötelező biztosítás

Az államtitkár a Facebookon közzétett nyilatkozatában kiemelte: jó pár hónap telt el a háború kirobbanása óta, amelyre Brüsszel gazdasági szankciókkal válaszolt. Dömötör Csaba rámutatott: a következmények jól ismertek, a szankciók nem vetettek véget a háborúnak, viszont egyre súlyosabb válságot okoznak egész Európában.

Elszálltak az energiaárak, emelkednek az élelmiszerárak, évtizedek óta nem látott magasságokba emelkedett az infláció – sorolta. Kitért arra is: a következmények ellenére Brüsszelben csak újabb és újabb szankciós tervekkel állnak elő.

“Mi ezzel nem értünk egyet, irányváltásra van szükség” – fogalmazott Dömötör Csaba, hozzátéve: ha sokan vesznek részt a konzultációban, ezt el is tudják érni.

Ahogy – mint felidézte – azt is megakadályozták, hogy Magyarországra erőltessék a betelepítési kvótákat.

A szankciók minden európai és minden magyar ember életére nagy hatással vannak, “most mi fizetjük a háború árát” – összegzett Dömötör Csaba, aki szerint egyáltalán nem törvényszerű, hogy ez ezután is így legyen. Ezért arra kérnek mindenkit, hogy mondja el véleményét – közölte a politikus.

(MTI)