Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Kiderült, melyik márka lett a legnépszerűbb az új autók piacán 2021-ben

A Toyota járműeladásai 2021-ben összesen 10,1 százalékkal nőttek, ezáltal ismét a világ legnagyobb autógyártójává avanzsáltak, immáron második egymást követő évben.

Twenty20
Európa

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A japán autógyártó közölte, hogy 2021-ben 10,5 millió járművet adtak el, beleértve a leányvállalatok, a Daihatsu Motors és a Hino Motors eladásait is – írta a Reuters hírügynökség.

Ezzel szemben a német Volkswagen ugyanebben az időszakban 8,9 millió darabot szállított, ami 5 százalékkal kevesebb, mint két évvel ezelőtt, és tíz éve a legalacsonyabb értékesítési szám. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Az autógyártók kénytelenek voltak csökkenteni a gyártást, mert a koronavírus világjárvány idején a félvezetőkből kialakult chiphiány megzavarta az ellátási láncokat, ami fokozta a versenyt a kulcsfontosságú komponensért a fogyasztói elektronikai eszközök gyártóival is.

A japán cég viszont jobban átvészelte a pandémiát, mint a legtöbb más autógyártó, mivel a hazai piaca, Japán és Ázsia egyes részei kevésbé voltak érintettek, mint Európa.

A Toyota, amely február 9-én teszi közzé harmadik negyedéves eredményét, közzétette, hogy a március 31-én záruló üzleti évben a covid-járványhoz kapcsolódó fennakadások miatt valószínűleg elmarad a 9 millió járműre vonatkozó termelési céltól.