Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,035 $

Videón az üldözés, aminek a végén árokba borul egy 40 milliós busz Hajdú-Biharban

Fotó: YouTube/PoliceHungqary
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Nemigen volt hasonlóra példa az utóbbi években, amikor a rendőrség kilométereken át üldözött egy buszt, ami végül az árokba csapódva állt meg.

Nemigen volt hasonlóra példa az utóbbi években, amikor a rendőrség kilométereken, megyéken át üldözött egy buszt, ami végül az árokba csapódva állt meg. Január 19-én este érkezett a bejelentés, miszerint ászapáti területéről 20 óra körül eltulajdonítottak egy 40 millió forint értékű autóbuszt. Mivel a jármű tartalmazott GPS nyomkövetőt, hamar sikerült behatárolni, merre jár vele a tolvaj.

Több megyén keresztül zajlott az üldözés, ugyanis a tolvaj nem akart megállni, így Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék területén is járt, majd végül az árokba hajtott.

A sofőr a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva folytatta útját, míg Hajdú-Bihar vármegyében a 4-es számú főúton, Kaba és Püspökladány között áttért a menetirány szerinti baloldalra, majd az útárokba hajtott, ahol fának ütközött – írja a police.hu.

Az ismeretlen férfi hiába kezdett el futni, végül elfogták a rendőrök. A 22 éves jászapáti fiatalember két nappal korábban egy személygépjárművet lopott el Jászapátin, amit gyorsan értékesített, de azóta lefoglalták az autót.

Még csak jogosítványa sem volt a bűncselekményt elkövetőnek, aki el van tiltva a vezetéstől, így járművezetés az eltiltás hatálya bűntett miatt is felelnie kell.