Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,129 $

Az LMP szerint az árstopos üzemanyagok kivezetése nem jelent valós megoldást

TÉMÁK:
#árstop #LMP
Budapest, 2021. június 15. Schmuck Erzsébet, az LMP képviselõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Úgy vélik, hogy a kormány elhanyagolta a közösségi közlekedést, és az autózást támogatta helyette.

Az LMP szerint a benzinársapka megszüntetése csak részmegoldás, valódi javulást a klímabérlet bevezetése és a zöld fordulat hozna. Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, az ársapkás üzemanyagárusítás oda vezetett, hogy Magyarországon az európai országok közül egyedüliként emelkedett az üzemanyagfogyasztás tavalyhoz képest. A megnövekedett üzemanyagfogyasztás pedig üzemanyaghiányt idézett elő.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A kormány az autózást támogatta a közösségi közlekedés helyett, és az elmúlt években elhanyagolta a városi közösségi közlekedés és a vasút fejlesztését is.

Az ellenzéki politikus szerint az benzinársapka megszüntetése csak részben oldja meg a helyzetet, hiszen a karácsonyi ünnepek alatt a családok utazni akarnak, a hirtelen áremelkedés pedig sokaknak jelent nagy terhet. Emellett az akadozó üzemanyagellátás helyreállításához is hosszabb időre van szükség.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy vezesse be a párt által hónapok óta javasolt, ötezer forintos, minden közlekedési eszközre érvényes klímabérlet, ha valóban orvosolni akarja a kialakult helyzetet.

A párt zöld fordulatot is sürget, arra szólítva a kormányt, hogy kezdje el a megújuló energia támogatását és a fosszilis energia kivezetését.

MTI