Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,726 $

Lehetetlennek tűnt a Liverpool Ligakupa-győzelme, Klopp mégis megcsinálta

A Ligakupa-döntőben aratott parádés győzelem egy újabb bizonyítéka annak, mennyire profi szakember Klopp, éppen ezért még keserűbb lesz a búcsú az edzőtől.

...svg content...Fotó: EPA/ANDY RAIN
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

A vasárnapi, Chelsea elleni Ligakupa-döntőre készülve Klopp foghatta a fejét, hiszen kulcsjátékosainak egész sorát volt kénytelen nélkülözni: Mohamed Salah, Darwin Nunez és Szoboszlai Dominik sérülés miatt nem léphetett pályára, noha mindannyian jelezték, hogy ha rajtuk múlik, ott lesznek a pályán vasárnap.

Ráadásul Alisson, Trent Alexander-Arnold, Thiago Alcantara, Joel Matip, Curtis Jones, Stefan Bajcetic és Diogo Jota is kiesett a körből. A helyzeten nem sokat javított, hogy Ryan Gravenberchet az első félidő közepén egy csúnya bokasérüléssel kellett hordágyon levinni a pályáról. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

A kialakult helyzet pedig ismét kísértetiesen hasonlított a „18 év alattiak klubjára”, arra a csapatra, mely 2019-ben az Aston Villa ellen lépett pályára, amikor a Vörösök idősebb korosztálya a FIFA Klubvilágbajnokságon volt. Az ifjak a vasárnapi mérkőzésen mindent beleadtak, s bár majdnem a meccs végéig úgy tűnt, hogy döntetlennel zárul a döntő, végül Van Dijk a hosszabbításban, a 118. percben eldöntötte a mérkőzést parádés góljával.

Ez a pillanat pedig kétségkívül egy olyan volt, Jürgen Kloppnak, amit soha nem fog elfejteni. Nem véletlen, hiszen a Liverpoolt brutálisan keményen sújtotta a sérülésválság ebben a szezonban, de Klopp egyedi stratégiája ismét sikerre vitte a klubot, és egy újabb trófeát hozott nekik, mellyel a Premier League élén állnak.

Klopp nem csak a Liverpool első csapatát repítette a magasba, de teljesen újradefiniálta azt a klubot, amely a 2015-ös érkezése előtt sehol sem járt. Az Anfieldre érkezése óta 45 Premier League-debütálásra adott lehetőséget, és zökkenőmentesen integrálta a csapatba az ifjú játékosokat, akik miatta úgy érzik, a legjobb helyen vannak a profik mellett. Mindezek alapján hatalmas kérdés, hogy ki érkezik a Liverpoolba Klopp utódjaként, s valaha bárki is képes lesz-e megcsinálni ugyanazt, mint a német edző.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a nyugdíjasokat is magukra hagyta

A Fidesz főpolgármester-jelöltje éles kritikákkal illeti Karácsony Gergelyt, most épp az idősebb emberek kapcsán.