Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,14 Ft
Euró
395,41 Ft
Font
462,64 Ft
Bitcoin
62,592 $

Összefoglaló videón Szoboszlaiék drámai győzelme a Ligakupa döntőjében

A Liverpool drámai körülmények között szerezte meg a címet a Ligakupában, ami egyúttal Szoboszlai Dominik első trófeája Angliában.

Fotó: EPA/ANDY RAIN
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hatalmas érdeklődés előzte meg a Ligakupa döntőjét vasárnap, amit a Liverpool és a Chelsea vívott meg egymással. Nem a legjobb előjelekkel várhatta a meccset Klopp csapata, mert kiderült, hogy Szoboszlai, Salah és Nunez sem léphet pályára, akik emiatt csak a Wembley lelátójáról figyelhették az eseményeket.

Ez nem kis előnyt jelentett a Chelsea-nek, akik többször eldönthették volna a döntő sorsát, akárcsak a Liverpool. Idegtépő mérkőzésen vagyunk túl, és még a kétszer 15 perces hosszabbításban is óriási volt a tempó. A játékosok nem akartak leállni, Klopp pedig sorra dobta be a fiatalokat, akik jól teljesítettek. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Fájdalmas volt látni, hogy Szoboszlai nem lehetett ott a pályán, akit már most a legfontosabb láncszemnek tartanak. Dominik nem épült fel a döntőre, a stáb nem akart kockáztatni, mert az adott esetben sokba is kerülhetett volna, és jön az Európa-bajnokság, amire teljesen egészségesnek kell lennie a magyar válogatott csapatkapitányának.

Salah és Nunez is hiányzott a pályáról, máskülönben a Liverpool valószínűleg a félelmetes triójával sokkal hamarabb dönti el a kérdést. Így legalább szinte a végletekig izgulhattak a szurkolók, és majdnem büntetőpárbajra került sor. Rendkívül kevésen múlt, hogy ne büntetőkkel dőljön el a cím sorsa, ami végül a Liverpoolhoz került.

Van Dijk volt a meccs hőse és egyúttal legjobbja, aki kétszer is betalált, de csak az egyik gólját adták meg. Mindkét alkalommal fejjel köszönt be, igazi vezérként tette a dolgát, és ennyire talán még ő sem örült egy gólnak. Nagyon a végén érkezett, mondhatni a lehető legjobbkor, amire a Chelsea már nem tudott reagálni. Érdemes megnézni a 17 perces összefoglaló videót, minden fontos mozzanatot megtalálhatunk benne.