Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Szoboszlai angol Ligakupa-győztes, a Liverpool legyőzte a Chelsea-t a döntőben

A Liverpool és a Chelsea csapott össze egymással a Ligakupa 2024-es döntőjében, de Szoboszlai Dominik nem léphetett pályára a korábbi sérülése miatt, ahogyan Salah és Nunez sem.

...svg content...Fotó: EPA/ANDY RAIN
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem éppen a legjobb hírekkel készülhetett a Liverpool a Chelsea elleni döntőre a Ligakupában, miután a Manchester City, ha neccesen is, hozta a meccsét a bajnokságban, amivel 1 pontra megközelítette a listavezetőt. Szintén rossz hír Klopp számára, hogy Arteta csapata, az Arsenal ugyancsak behúzta a 3 pontot, és mindössze 2 egységgel számolnak kevesebbet hozzájuk képest.

Sokan izgultak azért is, hogy Szoboszlai vajon játszhat-e, mert az előzetes tájékoztatás szerint volt rá esély. Végül úgy döntött a stáb, hogy nem nevezik Dominiket, ahogyan Salaht és Nunezt sem. Korábban Klopp nemigazán számolhatott azzal, hogy a három legjobb játékosából egy sem lesz elérhető a finálén, amivel igen komoly előnyt kapott a Chelsea, ahol nem voltak ekkora hiányzók. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A vártnak megfelelően rögtön egymásnak estek a felek, és végig nagy volt az iram, ugyanakkor érezhető volt Szoboszlai, Salah és Nunez hiánya. A Chelsea agresszívebb volt, kemény odalépéseket is láthattunk tőlük, aminek Klopp sem örült, tartva attól, hogy újabb játékosok dőlnek ki a sorból.

Sterling gólját elvették, Gakpo kapufát fejelt

A 20. percben láthattuk az első ziccert, amikor Palmer egy kipattant lövést egészen közelről bombázott kapura, de Kelleher parádésan védte azt. A 28. percben megtörtént, amitől Klopp tartott, Gravenberch súlyosabbnak tűnő bokasérülést szenvedett, miután megtaposták, de nem járt érte piros lap. Hordágyon kellett levinni a pályáról, így lehetséges, hogy ő is hosszabb időre esik ki. A helyét Gomez vette át, akinek hamar fel kellett vennie a tempót a Wembley-ben.

Nem sokkal később Sterling, a Liverpool korábbi sztárja és egyik legjobbja betalált a hálóba, de lest intett a partjelző. A VAR-os vizsgálat is ezt erősítette meg, alig pár centiméteren múlhatott, hogy Sterling ne szerezze meg a vezetést a Chelsea-nek. Erre választ Gakpo egy pontos fejessel a 40. percben, ami a kapufán csattant. Az első félidő lefújása előtti pillanatokban komoly lökdösődés alakult ki a két csapat között, félő volt, hogy verekedésig fajulhat a dolog, de szerencsére ez elmaradt, a két sárga lap viszont már nem. Bradley és Chilwell kapott figyelmeztetést, miután kettejük indulatos jelenetéből alakult ki a balhé.

A második félidő szintén jó iramban kezdődött, és a gól is megérkezett, amit megint csak elvettek, ezúttal is les okán. Van Dijk lett volna a gólszerző, ám hiába örült a góljának, a VAR-os felvételek meggyőzték a játékvezetőt. A 76. percben a Chelsea is meglőtte a maga kapufáját, Palmer passzolt Gallaghernek, aki egy parádés mozdulattal tolta kapufára a labdát, közel a kapuhoz.

A 85. percben megint Gallagher előtt adódott egy nagy helyzet, amikor Kelleher gyakorlatilag meccslabdát védett. A 6 perces hosszabbítás 2. percében őrületes másodpercek zajlottak le a Liverpool kapuja előtt, mintha az égiek nem akarták volna engedni, hogy a Chelsea betaláljon.

A kétszer 15 perces hosszabbításban sem unatkozhattunk, mialatt a két kapus folytatta a jó sorozatát, és nagy védéseket mutattak be. Mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek arra, hogy eldöntsék a kérdést, és amikor úgy tűnt, jöhet a büntetőpárbaj, Van Dijk újfent gólt fejelt, amit megadott a játékvezető, így a Liverpool lett a győztes csapat, és Szoboszlai már az első liverpoolos szezonjában kupával gazdagodhatott.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.