Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Látogatási tilalmat rendeltek el a Somogy megyei kórházakban

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kiemelték, hogy a visszavonásig érvényes rendelkezésre az influenzaszerű megbetegedések további terjedésének megelőzése érdekében van szükség.

Az intézmény honlapján szereplő információk alapján február 21-től, keddtől látogatási tilalom lépett életbe a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban és Somogy megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást végző intézményében.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

A közleményben felhívták a figyelmet, hogy a marcali, a nagyatádi és a siófoki kórházat is érintő, visszavonásig érvényes rendelkezésre az influenzaszerű megbetegedések további terjedésének megelőzése érdekében van szükség.

Majd hozzátették, az egészségügyről szóló törvényben meghatározott kapcsolattartási lehetőséget (súlyos, végstádiumú betegek esetében) az intézmény folyamatosan biztosítja, miközben a lakosság és a hozzátartozók megértését kérték.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) légúti figyelőszolgálatában résztvevő orvosok jelentéseit követő becslések szerint 2023 hatodik hetében 44 400 embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést, ami 6400-zal több, mint az azt megelőző héten.

Az Index beszámolójából pedig az is kiderült, hogy február 6. és 12. között Budapest, Fejér, Hajdú-Bihar és Heves megye kivételével valamennyi közigazgatási területen nőtt az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága, ha az adatokat összevetjük az előző héten regisztráltakkal.