Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,741 $

Ekkor várható a következő családi pótlék és a májusi nyugdíj

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Előbbi beérkezése május 3-án várható banki átutalás esetén, postai kifizetéssel viszont 12-én, utóbbi pedig banki átutalással május 12-én, postai úton 12-30. között kerülhet kifizetésre.

Május 3-án, szerdán utalják Magyarországon a következő családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát, a banki jóváírás pedig várhatóan szintén ezen a napon történik meg.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

A családi pótlék postai kifizetés esetén a fent jelzett napot követő 2-4 munkanappal később jön, míg a nyugdíjakat május 12-én, pénteken utalja a Magyar Államkincstár. Ha valaki bankszámlára kérte a nyugdíjat, már ezen a napon hozzájuthat a pénzéhez – írta az alon.hu.

Amennyiben valaki postai úton kérte az ellátást, az ún. nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat. A posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat, így május 12-30. között várható a május havi nyugdíj postai kifizetése.