Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,25 Ft
Euró
388,20 Ft
Font
456,38 Ft
Bitcoin
67,433 $

Rendkívüli sajtótájékoztatón tesz bejelentést Nagy Márton az üzemanyagárakról

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerdán sajtótájékoztatón ismerteti a kormány friss döntését a hazai üzemanyagárak szabályozásával kapcsolatban.

...svg content...Fotó Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter beszél a turisztikai ágazati szereplők versenyképességét erősítő támogatási program indulását bejelentő sajtótájékoztatón a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2024. április 23-án. A komplex, három pillérből álló 15 milliárd forintos támogatási programcsomag legfontosabb célja a szolgáltatások minőségének javítása, a vidéki szolgáltatók gazdasági élénkítése célzott programokon keresztül. MTI/Balogh Zoltán
Gazdaság

Kiss László

Szerkesztő

A magyar kormány régóta elégedetlen a hazai üzemanyagárak mértékével, amelyek álláspontjuk szerint meghaladják a régiós átlagot, ezért az elmúlt hetekben Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter intenzív tárgyalásokat folytatott a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség vezetőivel is, szorgalmazva, hogy az árak a kívánt szintre csökkenjenek.

A Központi Statisztikai Hivatal minden pénteken közzéteszi a szomszédos országok üzemanyagárainak átlagát, amely viszonyítási alap a hazai árakhoz. Bár a tárgyalások hatására a kereskedők az elmúlt időszakban több lépésben is mérsékelték a benzin és a gázolaj árát, azok még mindig meghaladják a régiós átlagot.

A kormány korábban két hetes haladékot adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy csökkentsék az árakat a kívánt szintre. Ennek eredményeképpen az árak ugyan mérséklődtek, ám a régiós átlagot még mindig meghaladó szinten maradtak. A két hetes határidő lejárta után a Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentette, hogy a miniszter a közelgő sajtótájékoztatón ismerteti a kormányzati döntéseket.

A várakozások szerint a kormány valamilyen formában szabályozni kívánja az árakat, ám ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csak annyit mondott korábban, hogy a kormánynak „megvannak az eszközei” az árak mérséklésére, míg Lantos Csaba energiaügyi miniszter a dinamikus árstop bevezetését említette, mint lehetséges megoldást.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.