Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Költségcsökkentés: több mint 6 ezer munkahelyet szüntet meg a Dell

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az eladások csökkenését a recesszióval, az emberek számára bizonytalan jövővel magyarázták, ami még nagyobb takarékosságra ösztönzi a vevőket.

A Bloomberg beszámolója alapján a Dell Incorporated számítógépes hardvertervező és -gyártó vállalat arra a döntésre jutott, hogy mintegy 6650 munkahelyet szüntet meg, s ebben az is közrejátszik, hogy a személyi számítógépek iránti kereslet egyre csökken.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Mindezt a recesszióval, az emberek számára bizonytalan jövővel magyarázták, ami még inkább spórolásra ösztönzi a vevőket, bár a magyarok ebben sem állnak túl jól, mivel sokan már csak vésztartalékra tudnak félretenni.

Jeff Clarke társ-vezérigazgató arról tájékoztatta az alkalmazottakat, miszerint a cég olyan piaci feltételeket tapasztal, amelyek a bizonytalan jövővel csak tovább romlanak, s a korábbi költségcsökkentő intézkedések kevésnek bizonyultak.

Vagyis a munkaerő-felvétel szüneteltetése és az utazások korlátozása nem hozta el a kívánt eredményt, ám a részlegek átszervezésével és a tervezett elbocsátásokkal lehetőség nyílik a hatékonyság növelésére – írta a Napi.hu.

Korábban a Microsoft, a PayPal és az Alphabet is arra jutott, hogy több ezer munkahelyet szüntet meg, szintén hasonló okokból, illetve a Spotify kapcsán szóba került, hogy hamarosan bejelentést tehetnek a tervezett létszámleépítésről.