Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Több ezer munkavállalóját küldi el a PayPal

Fotó: unsplash
Külföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A költségcsökkentést a globális gazdasági nehézségekre hivatkozva hajtják végre.

Közleményükben azzal magyarázzák a döntést, hogy a „kihívásokkal teli makrogazdasági környezet” miatt kell elküldeniük csaknem 2000 munkavállalót. A PayPal már a sokadik óriáscég, amelyik tömeges leépítésekbe kezdett.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Idén a Google anyavállalata, az Alphabet, az Amazon, valamint a Microsoft és a Spotify is elbocsátásokat jelentett be. Utóbbi ugyanakkor épp a napokban közölte, hogy nyereségük és felhasználóik száma is növekedett – ellentéttel a korábbi aggodalmakkal.

Az Amazon csaknem 18 ezer, az Alphaber 12 ezer, a Microsoft pedig hozzávetőlegesen 10 ezer munkavállaló leépítését tervezi, a sor pedig ezzel még nem ért véget, újabb cégek jelezték, negatív forgatókönyvekre készülnek a következő hónapokra.

Csőstül jön a baj – újabb óriások dőlhetnek be

Kedden a Snapchat közösségi médiaplatform anyavállalata is vészjósló előrejelzéseket közölt, miszerint az első negyedéves bevételük akár 10%-kal is csökkenhet. A hírre a cég részvényei 15%-ot zuhantak a New York-i tőzsdén.

A technológiai ipar lassulásának újabb jeleként az amerikai Advanced Micro Devices (AMD) számítógépes chipgyártó 98%-os nettó nyereségcsökkenésről számolt be a 2022-es év utolsó negyedévére vonatkozóan – írja a BBC.

Ázsiában pedig a világ második legnagyobb memóriachip-gyártója, az SK Hynix rekordmértékű negyedéves veszteséget jelentett be. A chipek árának csökkenése az egész iparágra kiterjedő visszaesést okozhat, ugyanakkor korábban óriási mértékű volt a drágulás, így a nyereségek növekedése is.