Clouds
21 Budapest
Dollár
359,26 Ft
Euró
387,89 Ft
Font
439,72 Ft
Bitcoin
28,733 $

Leépítés után rekordot döntött a Spotify előfizetőinek száma

TÉMÁK:
#bevétel #spotify
Fotó: unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

Az eredmények hatására a tőzsdén is nagyot mentek, az elemzőket is meglepték.

A Spotify részvényei kedden 10%-ot emelkedtek, miután a vállalat a negyedik negyedéves jelentése felülmúlta a bevételi várakozásokat, ráadásul a felhasználók száma is jelentős növekedést mutatott.

Soron kívül Szokatlan jelenség: 5 bolygó sorakozik fel egy szivárvány alakzatban

A Spotify 489 millió (havi) aktív felhasználóról számolt be legutóbb, ami 20%-os növekedést jelent éves szinten. A negyedik negyedév során 33 millió havi aktív felhasználóval bővült a felhasználószám, ami szintén rekordot jelent.

A vállalat emellett 205 millió előfizetőről is beszámolt, ez 14%-kal magasabb szám, mint 2022 azonos időszakában. Az aktív felhasználók 10 millióval, a fizetős előfizetők száma pedig 3 millióval volt több, mint amit az előrejelzések mutattak.

A bevételek 3,17 milliárd euróra nőttek, itt már jóval pontosabb volt a prognózis, hiszen 3,16 milliárdot vártak előzőleg. Az eredményeket azt követően közölték, hogy a Spotify jelentős leépítést jelentett be – írja a CNBC.

A 600 alkalmazottat érintő leépítés a Spotify globális létszámának 6%-át jelenti. Arra alapozva hozták meg a döntést, hogy a fogyasztók és a hirdetők egyaránt borús gazdasági helyzetre számítanak.