Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

Már ezen héten bejelentést tehet a tervezett létszámleépítésről a Spotify

Fotó: Unsplash
Smart
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ügyet ismerő, meg nem nevezett források beszámolója alapján egyelőre nem lehet tudni, pontosan hány embert akarnak kirúgni.

A Bloomberg értesülései szerint a svéd zenestreaming-szolgáltató, a Spotify már ezen a héten bejelentést tehet a tervezett létszámleépítésről, amellyel az Apple, a Google, a Microsoft és az Amazon közelmúltbeli elbocsátásait követné.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Az ügyet ismerő, meg nem nevezett források beszámolója alapján egyelőre nem lehet tudni, pontosan hány embert akarnak kirúgni, de az tény, hogy októberben már 38 kollégát elbocsátottak a mintegy 9800 alkalmazottjuk közül.

Kérdéses, hogy ennek mennyire van köze ahhoz, hogy tavaly 66 százalékot zuhant a Spotify részvények árfolyama, ugyanis a vállalat eddig nem reagált az ezzel kapcsolatos megkeresésekre – derül ki az Al Jazeera beszámolójából.

Az elmúlt hetekben a Google anyavállalata, az Alphabet, illetve a Microsoft és az Amazon összesen 40 ezer munkatársától vált meg, miután a Meta és a Twitter tavaly év végén együttesen több mint 18 ezer főt bocsátott el.

Korábban a Sophos brit kiberbiztonsági cég és a Coinbase kriptovaluta-szolgáltató is jelentést tett arról, hogy akár 20%-kal csökkenthetik a dolgozói létszámot, míg a Layoffs.fyi weboldal szerint 2023-ban már több mint 55 ezer dolgozót bocsátottak el világszerte a szektorból.