Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,049 $

Mióta itt jártál:

12 ezer munkavállaló elbocsátását jelentette be a Google anyavállalata

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

A Meta, az Amazon és a Microsoft után újabb nagy technológiai vállalat jelentett be csoportos létszámleépítést.

A Google anyavállalata, az Alphabet közleményben erősítette meg, hogy 12 ezer munkavállaló elbocsátását tervezik, ami a vállalat dolgozóinak 6 százaléka.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója a tömeges elbocsátást azzal indokolta, hogy az elmúlt évek gazdasági viszonyai közepette gyors léptékben bővítették a vállalatnál dolgozók létszámát, most azonban teljesen más lett a gazdasági helyzet.

A dolgozóknak írt üzenetében Pichai jelezte, teljes felelősséget vállal minden olyan döntésért, amik a mostani elbocsátásokhoz vezettek.

A most bejelentett elbocsátások a világ minden tájára kiterjednek, az Egyesült Államokban pedig azonnali hatállyal történnek, ott az érintett munkavállalókkal már fel is vették a kapcsolatot. A cég tájékoztatása szerint főleg a HR, a mérnöki és a termékfejlesztési részlegen dolgozók közül kerülnek ki a távozók. Úgy tudni, más országokban egyedül a munkaügyi törvények lassíthatják a folyamatot.

A vezérigazgató a tömeges elbocsátások ellenére is bizakodóan tekint a jövőbe, meglátása szerint ugyanis termékeik és szolgáltatásik olyan értékkel bírnak, ami garancia lehet a sikerre.

Néhány nappal ezelőtt a Microsoft jelentette be, hogy a kialakult gazdasági helyzet miatt 10 ezer munkavállalótól kénytelenek megválni, az erről szóló hírt itt olvashatjátok.