Dollár
395,13 Ft
Euró
417,90 Ft
Font
484,78 Ft
Bitcoin
17,190 $

A köd ellenére is bevállalta az előzést egy BMW-s, máshol kamion jött szembe

TÉMÁK:
#bmw #előzés
Fotó: Unsplash/ Tobias Hüske
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Tökéletes ellenpéldák érkeztek annak kapcsán, hogy mit nem érdemes tenni az utakon, miközben sűrű köd uralkodik.

Rendkívül fontos, hogy ősszel, a ködös időszak beköszöntével figyeljünk az utakon, főként előzésnél, ugyanis a rossz látási viszonyok miatt sokkal nehezebb felmérni a szemből érkező autósok távolságát és sebességét is.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

Egy lerettentő példaként a bpiautosok.hu egyik olvasója küldött be egy felvételt, melyet fedélzeti kamerájával rögzített a 7-es főúton.

Az olvasó a sebességkorlátozást betartva szabályosan közlekedett a 7-es főúton, s még szerencse, hogy nem csupán előre, de a tükörbe nézve is figyelt a többi közlekedőre.

Észlelte ugyanis, hogy egy BMW-s sofőrnek nagyon sietős, és annak ellenére kezdett előzésbe, hogy szemben jött egy autó.

A felvételen is látszik, hogy az olvasó saját testi épsége érdekében inkább fékezett és lehúzódott, ahogyan a szemből érkező autó sofőrje is, így mindannyian megúszták, de a felvételen látható BMW-s több szabályt is megszegett: záróvonal átlépés, közúti veszélyeztetés és nagymértékű sebességtúllépés, ráadásul mindezt párás, ködös időben.

A videó második részében pedig egy korábbi, 2021-es esetet láthatunk, mely elrettentő erővel bír: a 86-os főúton történt az incidens, amikor egy Fiat szinte abszolúte vakon kezdett előzésbe, s bár minden autós lehúzódott a végzetes baleset elkerülése érdekében, szinte a csodával határos, hogy a Fiat nem ütközött össze a szemből érkező kamionnal.