Clouds
21 Budapest
Dollár
353,68 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
432,36 Ft
Bitcoin
23,675 $

Kincsvadászat indult Hollandiában egy régi náci térkép miatt

TÉMÁK:
#18 #hollandia
Fotó: Unsplash/ Nadjib BR A kép illusztráció.
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Természetesen semmi sem garantálja, hogy ez a régi térkép valóban azt a helyet jelöli, ahol a német katonák a második világháború idején több millió euró értékű kincset rejtettek el, kétségkívül megmozgatta a helyiek fantáziáját.

Hollandiában kincsvadászat indult, miután egy régi térkép beindította az amatőr kincsvadászok fantáziáját: a térkép ugyanis állítólag azt a helyet jelöli, ahol a második világháború idején a német katonák elrejtették a több millió euró értékű kincseket.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A fémdetektorokkal és ásókkal felfegyverkezett csoportok járják az ország keleti részén fekvő Ommeren környéki mezőket, miután a holland nemzeti archívum kedden nyilvánosságra hozta a térképet.

Az archívum közlése szerint a térképen a náci katonák négy hatalmas, gyémántokkal, rubinokkal, arannyal, ezüsttel és megannyi ékszerrel tömött ládát rejtettek el, melyeket még 1944 augusztusában egy bankban történt robbantás után zsákmányoltak.

Miután Hollandia 1945-ben felszabadult a náci megszállás alól, a térképet egy német katona adta át a holland intézetnek, melyet a héten hoztak nyilvánosságra, miután lejárt a 75 éves időtartam, ami alatt bizalmasan kellett kezelni a térképet. Noha a kincs létezését a mai napig nem sikerült teljes mértékben megerősíteni, az intézet 1947-ben megkísérelte megtalálni azt.