Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Kevésbé emelkedtek a pezsgőárak, de a gazdasági helyzet kihat a piacra 

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója nagy keresletre számít, de általános hiány fellépését nem várja, csak egyedi esetekben fogyhat el a pezsgő a polcokról. 

A magyar boltokban az év végi hajrá polci készlethiányt okozhat egyes termékeknél, figyelmeztetett Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója. Emiatt nem tanácsos az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást – állítja a szakértő.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Az Index arról számolt be, hogy Müller Kornél szerint a jelenlegi helyzet nem kerülte el a pezsgőpiacot sem, azonban kevésbé emelkedtek az árak, mint más élelmiszeripari termékek esetén. 

Elmondása szerint az ukrajnai háború kitörésekor némileg érintette őket az ellátási hiány, különösen az üvegek és a drótkosarak tekintetében, mostanra viszont stabilizálódott az ellátás. 

„A háború hatásaként egyes csomagolásgyártó kapacitások kiestek, így Nyugat-Európában megnövekedett a palackok iránti kereslet. Egyelőre ez nem okoz közvetlen fennakadást az ellátás terén” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Az utolsó két hétben is nagy, kimagasló keresletre számítanak, azonban hangsúlyozta, hogy általános hiány nem várható – írja a lap. 

„Ennek ellenére a jelentősen növekvő kereslet okozhat polci készlethiányt az év utolsó napjaiban egyes termékek körében. Ezért azt javaslom, hogy akinek konkrét elképzelése van arról, hogy milyen pezsgőt szeretne az ünnepi asztalon látni, az ne halassza a vásárlást az utolsó pillanatra” – tette hozzá.