Nyílt levelet kapott Márki-Zay Péter, el kell számolnia a kampánypénzzel

Fotó: Fotó: Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely, és Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
not image

Takács Petra

2022. május 20. - 08:52

Kész Zoltán fogalmazta meg a nyílt levelet, amelyben arra kéri a korábbi miniszterelnök-jelöltet, aki végül messze alulmaradt az Orbán Viktor elleni párbaj során, számoljon el a kampánypénzzel.

Márki-Zay Péter már a választások ideje alatt is sok támadást kapott a meggondolatlan vagy téves állításai miatt. Miután elvesztette a választásokat, és történelmi vereséget szenvedett a baloldal, az ellenzéki összefogás, többen nekiestek a médián keresztül.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, és Gyurcsány Ferenc sem várt sokat az éles kritikákkal. Azóta egyre furcsább dolgok derülnek ki, hogy mik is zajlottak a háttérben, miközben Márki-Zay saját pártot hozna létre.

Kész Zoltán közben nyílt levelet írt Márki-Zaynak, melyben arra kéri őt, számoljon el a kampánypénzzel, mert a tisztességről nem beszélni kell, hanem akként viselkedni. Egyelőre nem érkezett válasz a korábbi miniszterelnök-jelölttől, de valószínűleg erre is lesz reakciója.

„Ezt a nyílt levelet küldöm Márki-Zay Péternek. Kedves Péter! A tisztességről nem beszélni kell, hanem akként viselkedni. Kampányod egyik legfontosabb mondanivalójával, mely szerint azért támadnak, mert nem tűrőd a lopást, mélyen egyetértettem.” – írta a bejegyzésében Kész Zoltán a Facebook oldalán.

„Éppen ezért, az MMM vezetőségi tagjaként attól teszem függővé vezetőségi tagságom fenntartását, hogy még ebben a hónapban rendesen elszámolsz a kampánypénzzel. Az elszámolás az én szememben két dolgot jelent.”

„Egyrészről, fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz.”

„Gondolom, mondanom sem kell, hogy az adományozók által egyértelműen célhoz kötötten adott támogatásokat nem a célra felhasználni (például pártot építeni belőle) lopás, amelyet az MMM-ben nem csak te, de senki más sem tűr el. Várom mindkét elszámolást ezért minél hamarabb! Köszönettel, Kész Zoltán”