Késelés történt egy ausztrál egyetemen, egy fiatal kritikus állapotban van

Fotó: Unsplash/Markus Spiske A kép illusztráció.
Ausztrália és Óceánia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Összesen három embert támadtak meg, két nőt és egy férfit, akik közül a két nőt kórházba szállították.

A Guardian jelentése szerint késelés történt az Ausztrál Nemzeti Egyetem területén, mellyel összefüggésben a helyi rendőrség már elfogott egy 24 éves fiatalt, aki vélhetően nem az egyetem hallgatója. A támadó hétfő délután 14:45 környékén késsel támadott meg két 20 év körüli fiatal nőt, majd nem sokkal később egy férfit is.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

A férfi csak könnyebb sérüléseket szenvedett, ám a két nőt kórházba szállították, s úgy tudni, egyikük állapota stabil, míg a másiké válságos. A rendőrség a támadásokkal összefüggésben letartóztatott egy 24 éves férfit, akiről úgy vélik, nem az egyetem hallgatója.

A férfi jelenleg is őrizetben van, noha vádat még nem emeltek ellene és a rendőrség egyelőre nem kívánta megerősíteni a gyanúsított személyazonosságára vonatkozó részleteket sem. Eddig csak annyit árultak el, hogy azon dolgoznak, hogy kiderítsék, mi volt a késelő indítéka.

Egy, a neve elhallgatását kérő szemtanú a Guardiannek nyilatkozva megosztotta, mintegy 10-15 rendőrt látott a helyszínen, akik átrohantak a kampuszon, majd egy letepertek egy férfit, akit aztán megbilincseltek. Később egy sebet látott az egyik áldozat hátán, mely elmondása szerint „elég látható volt”:

„Egy hordágyon vitték el. De a rendőrök elég sokáig lefogták a fickót, és egy ideig csak ennyit láttunk. Visszamentem az emeletre, és addigra már elszállították a fickót… és azt hiszem, elég hosszú ideig, legalább 20-25 percig. Meg volt bilincselve, a keze a háta mögött, és legalább az egyik keze vérzett, amennyire láttam.”