Egy kamion kereke elgurult a 84-esen, egy Audi Q5-öst talált el

Fotó: 112Press
not image

Borbély Fanni

2021. július 30. - 14:41

A baleset érdekessége, hogy a kamion közvetlenül az incidens előtt járt szervizben, ahol mindent rendben találtak.

Szerencsére nem történt személyi sérülés a csütörtökön délelőtt Borgáta közelében történt balesetben, ahol egy Jánosháza felé tartó MAN tartályautó egyik kereke haladás közben elgurult. A kerék először egy szemből érkező, osztrák rendszámú VW tükrét törte le, majd ütközött a Volkswagen mögött haladó, magyar rendszámú Audival.

“Láttam, hogy egy pattogó kerék eltalálja az előttem haladó jármű szélét. Az ütközés után megszűnt a pattogás és a kerék egyenesen az autóm felé gurult. Jobbról mély árok van, szemből pedig járművek érkeztek, így nem próbáltam kitérni. A biztonsági övem be volt kapcsolva, erősen fékeztem és vártam a kereket”

mondta el a 112Press-nek az Audi sofőrje, aki Tolna megyéből tartott Szombathelyre.

“Az ütközéskor a légzsák megperzselte a kezemet, az öv pedig meghúzta a vállamat, de ezen kívül nem történt más bajom. A tartályautóról kiderült, hogy most helyezték forgalomba, most jött ki a szervizből. Nem tudom, milyen tróger munkát végezhettek ott”

tette hozzá az Audi sofőrje.

A 84-es főúton a hosszú baleseti helyszín miatt nagyobb torlódás alakult ki, rendőrök irányították a forgalmat, azonban mivel személyi sérülés nem történt, helyszínelésre nem került sor.