Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

Újabb árvizeket okozó viharra figyelmeztetik a Kaliforniában élőket

Fotó: EPA/ERIK S. LESSER
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

Az államban már most is rendkívül komoly gondokat okoznak a heves esőzések, az előrejelzések szerint azonban mindez csak a kezdet.

Riasztó hírek érkeztek a Kaliforniában élő amerikaiak számára, akiknek immár egy hete kell szembenézniük özönvízszerű esőzésekkel. Az előrejelzők szerint az államot “brutális” vihar fogja sújtani, amely súlyos, potenciálisan életveszélyes áradásokat okozhat.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

A vihar várhatóan szerdán és csütörtökön éri el az Egyesült Államok csendes-óceáni partvidékét, ahol az emberek most homokzsákokból építenek gátakat, hogy védjék értékeiket és életüket.

Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint a vihar “széleskörű áradásokat, víz által ellepett utakat, földcsuszamlásokat, kidőlt fákat, áramkimaradásokat, és esetlegesen haláleseteket is okozhat, számolt be róla a The Guardian.

“Több mint 8500 homokzsákot osztottunk ki San Francisco lakosainak, ám most újabb viharra számítunk, és miközben még mindig lábadozunk, tisztítjuk a csatornákat, és nagyon keményen dolgozunk azon, hogy városunk visszatérjen a normális kerékvágásba, a következő viharig egyszerűen nincs elég idő a teljes felkészüléshez”, nyilatkozta London Breed, San Francisco polgármestere, aki arra kérte a lakosságot, hogy ha csak tehetik, mellőzzék az utazásokat.

Az elmúlt években a szárazságtól súlyosan sújtott nyugati partot több hete viharok sorozata sújtja, amelyek egyes területeken rekordértékekhez közeli mennyiségű csapadékot okoztak. Észak-Kalifornia egyes részei még mindig a szilveszter éjjel végigvonuló erős vihar után lábadoznak, amely földcsuszamlásokat és áramkimaradásokat okozott.