Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,98 Ft
Euró
395,09 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
59,302 $

Jürgen Klopp: Tudom, hogy több trófeát is nyerhettünk volna

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere pénteken elismerte, hogy csapata több trófeát is nyerhetett volna kilencéves megbízatása alatt.

...svg content...Fotó: Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője, miután 2-2-re végződött az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság West Ham United-Liverpool mérkőzése a londoni London Stadionban 2024. április 27-én. MTI/EPA/Andy Rain
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Miközben Klopp arra készül, hogy vasárnap a Wolves elleni utolsó mérkőzését vezényelje a Liverpoolnak, elismerte, hogy bár csapata jelentős sikereket ért el, néhány döntő pillanatban alulmaradtak.

Az 56 éves Klopp a Liverpoolnál töltött ideje alatt hét jelentős trófeáig vezette a csapatot, köztük a Premier League, a Bajnokok Ligája, a Szuperkupa, a klubvilágbajnokság, az FA-kupa és két Ligakupa megnyerésével. A győzelmek ellenére Klopp a kudarcokra is emlékszik, különösen a 2018-as és a 2022-es Bajnokok Ligája-döntőre, ahol a Liverpool kikapott a Real Madridtól, valamint a Premier League-re, ahol kétszer is csak kevéssel maradtak le a Manchester City mögött. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

„Tudjuk, hogy többet is nyerhettünk volna, de ezen már nem tudok változtatni. Kevesebbet is nyerhettünk volna. Egy ponttal lemaradni a bajnoki címről nem egy nagy élmény, de ez is egy tapasztalat. Semmit sem tudtam volna másképp csinálni ezekben a pillanatokban”, mondta.

Kiemelte azt is, hogy milyen nehéz döntőbe jutni és nyerni, különösen egy olyan csapat ellen, mint a Real Madrid. „Három döntőben ott lenni kiemelkedő teljesítmény. Jó esélyed van arra, hogy elveszítsd a döntőt, de ez már csak így van, a Real Madrid mindig megtalálja a módját, hogy megnyerje. Mi újra megpróbáltuk.”

„Nem lennék boldog, ha úgy gondolnám, hogy többet is tehettem volna. Nem tehettem volna többet. Valaki más jobban teljesített volna? Lehetséges. De én nem tudtam ennél többet tenni, és nekem ez így van rendjén. Végső soron az emberek fogják megítélni, de ahogy érzem, a legtöbbjüknek semmi baja nincs vele.”

Klopp legutóbb februárban nyert trófeát a Liverpoollal a Ligakupában, ahol a számos sérülés ellenére diadalmaskodtak a Chelsea felett. Szeretettel emlékezett vissza erre a győzelemre: „Ez volt a kedvenc döntőm, amit valaha játszottunk. Tudjuk, hogy az emberek hogyan látják a Carabao-t, de abban a pillanatban abszolút kiemelkedőnek éreztem. Megmutatott mindent, amiről ez a klub szól”.

Az utolsó trófea Klopp vezetése alatt idén februárban érkezett, amikor a sérülésekkel küzdő Liverpool legyőzte a Chelsea-t a Ligakupa döntőjében a Wembley Stadionban. „Ez volt a kedvenc döntőm, amit valaha játszottunk,” mondta Klopp. „Tudjuk, hogy az emberek miként vélekednek a Ligakupáról, de abban a pillanatban ezt valami különlegesnek éreztük. Ez mutatta meg igazán, mire képes ez a klub.”

Közben a Liverpool megerősítette, hogy a védő Joel Matip és a középpályás Thiago Alcantara is távozik a klubtól a szezon végén, miután lejár a szerződésük. Klopp ezzel kapcsolatban hozzátette: „Szerettem volna látni Thiago pályafutását sérülések nélkül. Ő az egyik legjobb, akit valaha láttam… a játék minden aspektusát irányította. Már megköszöntem nekik mindent, amit tettek, bárki is szerzi meg őket, nagyon szerencsések lesznek”, mondta.