Jürgen Klopp ismét méltatta Szoboszlai teljesítményét

Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A magyar játékos rendre kapja a dicséreteket, nem véletlenül.

Jürgen Klopp, a Liverpool edzője a Timesnak nyilatkozva beszélt többek között Mo Salahról, akinek karrierje kapcsán egészen meglepő fordulatok történtek az elmúlt hetekben, hiszen a szaúdiak őt is megkörnyékezték, s egy egészen elképesztő ajánlattal akarták Szaúd-Arábiába csábítani.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

S bár úgy tudni, hogy Salah nyitott is volt a masszív összegre, a Liverpool vezetése és Jürgen Klopp egyértelműen kijelentette a nyilvánosság előtt is, hogy semmiképpen sem eladó a játékos. Klopp ezen felül azt is megjegyezte nemrég, hogy a szaúdi profi liga egyre komolyabb fenyegetést jelent az európai futballra nézve.

Szoboszlai Dominik a Liverpool legutóbbi mérkőzésén a harmadik percben nyitotta a gólok sorát, ezzel pedig megszerezte első gólját új csapatában, a meccs után pedig a BBC-nek nyilatkozva osztotta meg, Salah jelezte, hogy maradni akar a csapatban, noha Klopp még nem folytatta le azt a bizonyos beszélgetést a játékossal az ügyben.

Klopp legfrissebb nyilatkozatában szót ejtett a magyar játékosról, Szoboszlairól is, s egy „gépnek” nevezte a magyar klasszist, miközben a Liverpool teljesítményét is méltatta. Szoboszlai kapcsán kiemelte, a magyar válogatott játékos, aki 60 millió fontért szerződött az RB Leipzigtől, messze azon túl, hogy megszerezte első gólját a klub színeiben, bizonyította befolyását is.

A 22 éves játékos mind a négy fellépésén lenyűgözte az edzőt, hiszen gyorsan megértette az angol futball követelményeit. Klopp úgy fogalmazott:

„Ő egy gép, mi? Ez most mind a négy meccsén elég lenyűgöző volt. Abszolút lenyűgöző. Taktikailag is okos és abszolút készen áll a játék piszkos részére. Nagyon keményen dolgozik, amikor nem a támadó dolgokról van szó. Tényleg lezárja az ellenfeleket. Nagyon fontos volt, hogy Dom és Curtis Darwin mellett védte a féltereket. Szuper fontos. És micsoda gól! Közvetlenül hátulról láttam, és ez volt a legtisztább találat, amit hosszú ideje láttam. Ismét egy top teljesítmény.”