Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Ingatlanközvetítőnek adta ki magát a csaló, 200 millió forintot csalt ki az emberekből

TÉMÁK:
#átverés #Csalás
Fotó: Unsplash/Tierra Mallorca
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Egy román nő 200 milliót csalt ki házukat árulóktól Magyarországon úgy, hogy ingatlanközvetítőnek adta ki magát.

A nő drága házak eladóit kereste meg azzal a szándékkal, hogy potenciális vevőket hozzon az ingatlanra, de utólag kiderült, hogy az állítólagos vevők a társai voltak, ők segítettek neki a közvetítői jutalék megszerzésében az adásvételi szerződés aláírása előtt. 

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

„A sértettek megtévesztésére több módszert is alkalmaztak. A bizalmukba férkőztek, írásban vételi ajánlatot tettek, az ingatlanról műszaki tervrajzot és fényképeket is kértek. Sőt, Rómában is szerveztek személyes találkozót a sértettekkel” – nyilatkozta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Tényeknek. 

Ezzel a módszerrel elérték, hogy az eladók elhiggyék, hogy gazdag vevőkről van szó, és bizalmukat is megszerezték. Miután megegyeztek az adásvételről, a csalók közölték, hogy csak akkor írják alá a szerződést, hogyha előtte bemutatják az ingatlanközvetítői díjat készpénzben. Az eladók mindebbe beleegyeztek, a nő pedig felkereste az ügyvédjüket.

„A csaló a vád szerint megszámolta a készpénzt, majd ezután azt egy borítékba tette, amit lezártak. Ezután a vádlott a pénzzel teli borítékot kicserélte egy ugyanolyan kinézetű, azonban papírdarabokkal vagy értéktelen bankjegyekkel teli borítékra” – osztotta meg a részleteket Bagoly Bettina. 

Bár mindezt észrevétlenül csinálta, az ügyvéd mégis gyanút fogott. Elköszönéskor megkérte a nőt, hogy mutassa meg a táskáját, azonban az ügyvéd semmi szokatlant nem talált, ugyanis a nő a borítékot egy titkos, mágneses zsebbe rejtette. 

A csaló három embert vert így át, mielőtt lebukott volna. Házanként kétszázezer eurót, vagyis nagyjából 70 millió forintot követelt, így összesen közel kétszáz milliós kárt okozott. 

Az ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy értékű kárt okozó csalás ügyében emelt vádat, börtönbüntetést kér a nőre, valamint azt, hogy utasítsák ki az országból.